Τα λευκά πιατάκια πολλοί τα θυμόμαστε από τις κλασσικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όταν οι πρωταγωνιστές γλεντούσαν στα νυχτερινά κέντρα της εποχής και τα “έσπαγαν’’. Τα θυμόμαστε επίσης  χαρακτηριστικά από τις ταβέρνες και τα σουβλατζίδικα, όμοια και απαράλλαχτα μεταξύ τους.

Όμως η νεαρή καλλιτέχνης  Jacqueline Poirier από τον Καναδά, καταφέρνει να τα διαφοροποιεί και να τα μετατρέπει σε πραγματικά έργα τέχνης! Για την ακρίβεια τα πιάτα που χρησιμοποιεί είναι μεν λευκά στο χρώμα, αλλά το υλικό κατασκευής τους είναι η πορσελάνη. Πορσελάνης είναι επίσης και τα χρώματα που εφαρμόζει στις επιφάνειές τους για να τα ομορφύνει. Έτσι, κάθε hand-painted πιάτο έχει περίπου 5 στρώματα χρώματος πορσελάνης. Τα θέματά της (τα επονομαζόμενα ως ‘Plarts’) ποικίλουν από αντικείμενα και αφηρημένες έννοιες, μέχρι  ζώα και πορτραίτα διαφόρων celebrity (κατά παραγγελία παρακαλώ).

Το πιο εντυπωσιακό όμως  plate-topic είναι τα φαγητά και οι διάφορες λιχουδιές. Θέλεις λόγω της σχετικότητας με τον καμβά-πιάτο, θέλεις  λόγω  της τρομερής ρεαλιστικότητας και λεπτομέρειας, αυτά τα πιάτα πραγματικά τα λατρεύεις. Να δες:

Όλα όμως είναι ξεχωριστά και πολύ προσεγμένα! Η Jacqueline  με την απλότητα και τη δημιουργικότητά της σε κερδίζει και σε κάνει να θαυμάσεις πώς από κάτι τόσο απλό μπορεί να γεννηθεί κάτι τόσο ιδιαίτερο.

Τα πιάτα αυτά να ξέρεις, πέρα από το ότι μπορείς να τα κρεμάσεις στον τοίχο σου αντί κάδρου είναι κατάλληλα για σερβίρισμα φαγητού, καθώς πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας. Εφόσον τα χρησιμοποιήσεις λοιπόν στο σερβίρισμα, η Jacqueline συνιστά πλύσιμο στο χέρι, αντί στο πλυντήριο των πιάτων, ώστε να διατηρηθούν τα σχέδια και τα χρώματα περισσότερο.

Αν σε ενδιαφέρει μπορείς να τα αγοράσεις online από το site της http://www.jacquelinepoirier.com αλλά και να παραγγείλεις ένα customized hand-painted plate της δικής σου εμπνεύσεως, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα (για λεπτομέρειες σχετικά επισκέψου το πεδίο’FAQ’ και το πεδίο ‘Request a Custom Plate’).