Η Haley Benett άρχισε αργά και σταθερά να εμφανίζεται στα κινηματογραφικά σύμπαντα των οθονών μας. Άλλοτε με μικρότερους και άλλοτε με μεγαλύτερους ρόλους. Ποιος να της έλεγε όμως ότι η ταινία Swallow έμελλε να γίνει σταθμός στη ζωή της; Το αναφέρει άλλωστε και η ίδια στη συνέντευξη που έδωσε πριν μερικές ημέρες στο WMagazine.

Λίγα λόγια για το Swallow μπορούν να σε βοηθήσουν να μπεις στο κλίμα. Εκεί η Benett υποδύεται την Hunter μια νεαρή, φρεσκοπαντρεμένη γυναίκα της οποίας ο σύζυγος είναι ιδιαίτερα εύπορος. Όπως σε κάθε αρχή ταινίας, έτσι και εδώ αρχικά βλέπουμε την τέλεια ζωή. Το τέλειο σπίτι, τον τέλειο άντρα και την τέλεια οικογένεια. Όλα επιφανειακά. Επιφανειακή είναι και η χαρά τους όταν μαθαίνουν πως θα γίνουν γονείς. Σταδιακά όμως εκείνη αναπτύσσει ενός είδους ψυχολογική διαταραχή που ονομάζεται αλλοτριοφαγία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι έχει την έντονη επιθυμία να τρώει πράγματα τα οποία δεν είναι βρώσιμα. Σε συνδυασμό με την εγκυμοσύνη της, η ταινία εκτυλίσσεται σε ένα από τα πιο καθηλωτικά θρίλερ που έχεις παρακολουθήσει τελευταία.

Στη διάρκεια των γυρισμάτων η Benett αποκαλύπτει πως ήταν και η ίδια 2 μηνών έγκυος. Αυτό της έδωσε ένα λόγο παραπάνω για να συνδεθεί με τον ρόλο της. Η Hunter για εκείνη δεν ήταν ένα μακρινό και ξένο πρόσωπο. Ήταν μάλλον η πιθανή απεικόνιση οποιασδήποτε καταπιεσμένης γυναίκας που πάντοτε έκανε όσα ήθελαν οι άλλοι. Αν κάτι τράβηξε την Benett σε αυτή την ιστορία είναι το ότι πάντα υπάρχει κάτι που υποβόσκει. Μια προβληματική κατάσταση -που αγγίζει τα όρια του τρόμου- κάτω από την φαινομενικά τέλεια ζωή.

Έτσι κατέληξε κι η ίδια να ανακαλύπτει τον εαυτό της όσο ανακάλυπτε και την Hunter για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

Η ίδια αναγνώρισε, όπως αναφέρει στη συνέντευξη της, ότι καθ’όλη τη διάρκεια της καριέρας της την έβαζαν σε καλούπια. Της έλεγαν πως να ντύνεται, να κινείται και να φέρεται. Παρέα όμως με την Hunter κατάφεραν να βγουν από τα καλούπια αυτά και να αισθανθούν πιο απελευθερωμένες ως γυναίκες.

Και αυτού του είδους η ιστορία, όπως παραδέχεται η ίδια, δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι καθολική και παγκόσμια. Μπορεί να μην γίνεται με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο που γίνεται στην περίπτωση του Captain America, είναι όμως εξίσου σημαντικό. Αφορά ένα άτομο, τον έλεγχο που έχει στην ίδια του τη ζωή και τον πορεία του ανεξάρτητα από το τι λένε ή επιβάλλον οι άλλοι.

Featured Image: variety.com