Σχεδιαστές και hair stylists πειραματίστηκαν και έδειξαν στα shows τους για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 19 headbands, μαντήλια και λουλούδια και άλλα.

Κατά βάση η τάση στα μαλλιά είναι φυσικά μαλλιά και εύκολες αλογοουρές. Το κλίμα είναι boho με τα λουλούδια και θηλυκό με τα σκουλαρίκια που στέκονται στα μαλλιά. Κοριτσίστικο και casual με τα headbands και τα pins.

#1. Λουλούδια

Ποια είναι τα hair accessories που θα επικρατήσουν την άνοιξη

Τα λουλούδια στα μαλλιά έχουν σημαντική αναφορά στα shows του οίκου Rodarte. Ο οίκος Dolce & Gabbana χρησιμοποίησε πολλά και μεγάλα λουλούδια (και κονσέρβες σούπας). Το γενικό concept είναι ρομαντισμός μέσω μικρών έργων τέχνης που στέκονται στα μαλλιά.

#2. Μαντήλια

Ποια είναι τα hair accessories που θα επικρατήσουν την άνοιξη

Τα μαντήλια σχεδόν χρησιμοποιήθηκαν σε όλα runways και ειδικότερα σε εκείνα που είχαν bohemian ενέργεια. Πολύχρωμα μαντήλια τυλίχτηκαν σε shows της Anna Sui και του Michael Kors. Για τον Dolce & Gabbana το δέσιμο έγινε στο μπροστινό μέρος, ακριβώς πίσω από τις αφέλειες. Για τον Alexander Wang το μαντήλι λειτούργησε ως μπαντάνα.

Έναν άλλο τρόπο που είδαμε ήταν στο show του Αtlein το ένα μακρύ μαντήλι λειτούργησε ως μέρος μίας πλεξούδας, προσθέτοντας χρώμα.

#3. Φιόγκοι και κορδέλες

Ποια είναι τα hair accessories που θα επικρατήσουν την άνοιξη

Οι μαύροι φιόγκοι της Emilia Wickstead φορέθηκαν με ψηλές αλογοουρές. Πιο μικρές κορδέλες χρησιμοποιήθηκαν στο show του Chanel, με μαλλιά πιασμένα σε μισή αλογοουρά. Ο οίκος Miu Miu είχε σημείο αναφοράς τις λεπτές κορδέλες με φιόγκο στο κεφάλι, κυρίως για να στολίσουν τα headbands.

#4. Hairpin-Earring Combo

Ένα από τα αγαπημένα trends για τα μαλλιά για την άνοιξη που έρχεται. Είναι μεταξύ κοσμήματος και αξεσουάρ για τα μαλλιά και το είδαμε σε Zimmermann και Versace.

O οίκος Zimmermann χρησιμοποίησε hair clip με αλυσίδες και πέτρες ενώ ο Versace λαμπερά και χρωματιστά λουλούδια.

#5. Bobby Pins

Τα bobby pins είναι το βασικό εργαλείο του hairstylist για να στερεώσει μέρος από τα μαλλιά και να μη φαίνονται. Πλέον τα ”τσιμπιδάκια” είναι αξεσουάρ και απολύτως φανερά.

Τα μαύρα κλασικά τσιμπιδάκια του Cedric Charlier έκαναν τρομερή αντίθεση με τα ξανθά μαλλιά των μοντέλων και κράτησαν τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπο. Τα χρυσά είναι classy ταιριάζουν τέλεια με καστανά και μαύρα μαλλιά και μπορείς μαζί τους να δημιουργήσεις μικρά γεωμετρικά κοσμήματα στο κεφάλι σου.

#6. Δέσιμο γύρω από την αλογοουρά

Ποια είναι τα hair accessories που θα επικρατήσουν την άνοιξη

Είδαμε δέσιμο με δέρμα στις αλογοουρές του Max Mara. Πιο bohemian look στο show του Ulla Johnson, επέλεξε περίτεχνο δέσιμο στις αλογοουρές και λευκό υφαντό σαν αξεσουάρ.

Πιο φουτουριστικές οι επιλογές για τον Esteban Cortazar, που τύλιξε μέσα στα μαλλιά διάφανο πλαστικό για να συγκρατήσει τα μαλλιά.

Photos: glowsly.com