Ο Γιάννης ήταν Πρωτοχρονιάτικο δώρο. Τώρα μην φανταστείς κανέναν ψηλό, μελαχρινό με μούσια και tattoos. Ο δικός μου ο Γιάννης είναι πιο minimal και clean cut και δε μου αφήνει το χέρι λεπτό. Είναι μονίμως κολλημένος πάνω μου. Μου έχει βάλει GPS και ελέγχει συνεχώς που πηγαίνω. Και πόσο κινούμαι. Αν ο Γιάννης ήταν άνθρωπος, θα είχα πάρει ασφαλιστικά μέτρα. Ευτυχώς όμως, είναι απλά ένα βραχιόλι.

16523499_10202500276345809_1335304474_o

Τι ακριβώς κάνει;

Καταγράφει τις κινήσεις μου. Περπατάω, τρέχω, κάθομαι, στέκομαι όρθια και κάνω δουλειές, ή απλά στέκομαι όρθια, κοιμάμαι, ξυπνάω, είμαι απλώς ξαπλωμένη; Καταγράφει τα πάντα. Και στο τέλος της ημέρας μου δίνει κι ένα διάγραμμα αναλύοντας όλες τις κινήσεις μου, δείχνοντας πόσο active ή πόσο μούχλας ήμουν.

Πώς το χρησιμοποιείς;

Τον Γιάννη τον φορτίζεις και τον φοράς. Δεν τον βγάζεις από το χέρι σου, μέχρι να πέσει η μπαταρία, οπότε τον ξαναφορτίζεις και τον ξαναφοράς. Είναι αδιάβροχος και παντός καιρού. Δε μασάει λέμε. Και κάνεις το πρόγραμμά σου ανενόχλητος. Και μη νομίζεις ότι αν κάθεσαι και κουνάς το χέρι αυτό θα δείχνει ότι περπατάς ή τρέχεις. Είπαμε, δε μασάει. Θα δείξει ότι απλά κάθεσαι και κουνάς το χέρι. Τον φοράς και όταν κοιμάσαι και σου δείχνει πόσες ώρες ποιοτικού ύπνου έκανες. Κοιμήθηκες σαν πουλάκι ή στριφογύριζες όλο το βράδυ? Το καταλαβαίνει, το καταγράφει και σε ενημερώνει. Έχεις ώρα να κινηθείς? Αρχίζει να αναβοσβήνει και να δονείται. Ο Γιάννης φροντίζει για σένα. Σε θέλει fit.

16522232_10202500276465812_1189746265_o

Πώς ήταν ο πρώτος μήνας συμβίωσης;

Είχε πλάκα! Αφού εγκατέστησα το πρόγραμμα σε laptop και κινητό, πρόσθεσα τα στοιχεία μου, τις συνήθειές μου και τον στόχο μου, βρήκα και σε ποιο level είμαι, το συγχρόνισα και άρχισε να κάνει τη δουλειά του. Και η δουλειά του είναι να καταγράφει και να με ενημερώνει. Ευτυχώς δεν κρίνει, οπότε δεν είδα κανένα μήνυμα του τύπου «Σήκω-από-τον-καναπέ-τεμπέλα-έχεις-πιάσει-μούχλα». Τις πρώτες μέρες δεν ήμουν και ιδιαίτερα δραστήρια, έφτανα μόλις το 45-50% του στόχου μου. Με την πάροδο των ημερών όμως άρχισα να θέλω το κάτι παραπάνω από τον εαυτό μου. Και να κάνω τον Γιάννη περήφανο. Άρχισα λοιπόν να περπατάω περισσότερο στην αρχή, με μεγαλύτερη ταχύτητα στη συνέχεια, να τρέχω στο τέλος, να κινούμαι περισσότερο ακόμα και μέσα στο σπίτι, να προσέχω λίγο παραπάνω τη διατροφή μου, έγινα μέλος σε ομάδες που έβαζαν συγκεκριμένους στόχους και έδιναν συμβουλές για την επίτευξή τους και στο τέλος του μήνα έφτανα πλέον το 100% των δικών μου στόχων. Και άλλαξα level.

Η κρίση στη σχέση μας.

Όλα τα καταλαβαίνει, εκτός από τη Yoga. Νομίζει ότι κάθομαι, ότι στέκομαι ή ότι είμαι ξαπλωμένη. Ευτυχώς βρήκαμε μια λύση, προσθέτω το yoga session σαν extra δραστηριότητα στο πρόγραμμά μου, κι αφού γράψω πόση ώρα έκανα, το εμφανίζει στο τελικό διάγραμμα. Τελικά με υπομονή και κατανόηση όλα λύνονται.

16492298_10202500276545814_1001156858_o

Για ποιο λόγο να συμβιώσεις κι εσύ με τον Γιάννη:

  • Θα έχεις μια συνολική εικόνα των δραστηριοτήτων σου.
  • Σε περίπτωση που θέλεις να χάσεις κιλά ή απλά να είσαι fit έχεις πρόγραμμα, καθώς σου επιτρέπει να βάλεις στόχους και να δεις κατά πόσο τους έπιασες.
  • Βλέπεις ακόμα και τις θερμίδες που κατανάλωσες, οπότε ξέρεις ακριβώς τι σου γίνεται. Και το εκμεταλλεύεσαι αναλόγως!
  • Είναι κίνητρο.
  • Σε βοηθάει να κάνεις γνωριμίες: «Τι είναι αυτό, βραχιόλι?» «Και τι ακριβώς κάνει;» «Α ναι? Χαίρω πολύ, Δημήτρης». Γιατί ο Γιάννης δεν θέλει απλά και μόνο να είσαι fit.

Για ποιο λόγο να του κλείσεις την πόρτα και να τον στείλεις πίσω:

  • Ειλικρινά δε βρίσκω κανένα λόγο.
  • Εκτός κι αν θέλεις ένα πιο εξελιγμένο μοντέλο που να μετράει τους παλμούς και να σε ζυγίζει κιόλας. Αμέ κι αυτό υπάρχει! Γνώρισε όμως πρώτα τον Γιάννη και μετά γνωρίζεις και τα πεθερικά.