Κάπως έτσι δεν υπάρχει γυρισμός. Κάπως έτσι και λίγο αλλιώς. Γιατί όσο εμείς θα βγάζουμε “selfies” με σκοπό το “sexting” με τον πρώτο τυχόντα, θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σου λένε πως έκαναν “sexting” before it was cool. Να τους πιστεύεις, αυτοί ξέρουν.

Αυτό που δεν ξέρουν αυτοί (και ίσως και να μην έπρεπε να μάθουν τώρα) είναι όλους αυτούς τους όρους που βάζουν ταμπέλες σε όλα εκείνα που κανείς ποτέ δεν ήθελε να βάλει ταμπέλα. Γι΄αυτό και λέγαμε ‘ας μη βάλουμε κάποια ταμπέλα.’ Κάτι που εγώ έχω στο μυαλό μου ως εξής: Βρέθηκαν πολλά κοριτσάκια με OCD μαζί και άρχισαν να πανικοβάλλονται για το τι έχουν και με ποιον. Κάτι σαν τον Μπαμπινιώτη της Selena Gomez. Βρες τώρα εσύ το λάθος σε αυτό.

Ghosting

tenor-5

Ξεκινάμε με τα βασικά. Έχουμε γράψει ολόκληρο κείμενο για τον όρο αυτόν αλλά ας μείνουμε στον ορισμό του. Ghosting σημαίνει να εξαφανίζεται κάποιος από προσώπου γης πριν ή μετά το ραντεβού σας. Ξαφνικά. Πριν ή μετά το κρεβάτι σας. Πάλι ξαφνικά. Μερικοί δε, πιστεύουν ότι το Ghosting τους βοηθά από το να πληγώσουν τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους.

Η λύση: Πείτε ένα ΄απλώς δε σε γουστάρω,’ τι πειράζει να χάσετε μια καβάτζα;

Phubbing

635801875028468221-994371026_tumblr_n8lovfouoe1tuhg7go1_500

Ο όρος αυτός προέρχεται από το “phone” και “snubbing”, που είναι εκείνη η άκρως ενοχλητική στιγμή που μιλάς με κάποιον και σε αγνοεί γιατί έχει απορροφηθεί στα social media. Γιατί υπάρχουν ζευγάρια και ζευγάρια εκεί έξω. Υπάρχουν εκείνοι που σε αγνοούν για να βγουν με τα παιδιά και εκείνοι που σε αγνοούν για να τσεκάρουν τα social τους.

Η λύση: Να βρεις ένα λιγότερο βαρετό αγόρι.

Breezing

the-rules-of-datin-hes-just-not-that-into-you

Το ακριβώς αντίθετο του το ‘παίζω δύσκολος’ είναι το breezing. Προέρχεται από την έκφραση easy-breezy κάνοντάς σε να βγάζεις την αύρα του “με νοιάζει τόσο λίγο που θα απαντήσω αμέσως.” Γιατί θέλουμε τόσο πολύ να δείχνουμε κουλ ρε παιδιά;

Η λύση: Κάνε ό,τι θέλεις. Εγώ θα μείνω με τους κανόνες που μου έμαθε η γιαγιά μου και θα μαι ευτυχισμένη.

Gaslighting

tumblr_og6awzjc141u2ragso1_500

Ένα είδος ψυχολογικής βίας που συμβαίνει συνήθως όταν ο ένας από τους δύο στο ζευγάρι θέλει να κρύψει κάτι τόσο πολύ που λέει πως δεν συνέβη ποτέ και δε θυμάσαι καλά. Στο χωριό μου το λέμε “Με έβγαλε τρελή” αλλά δεν είμαι από εδώ. Για να το κάνεις αυτό πρέπει πραγματικά να πιστεύεις ότι ο άνθρωπος απέναντί σου είναι ηλίθιος.

Η λύση: Να χωρίσεις. Είναι μαλάκας.

EUM

chanel

Το EUM σε απλά ελληνικά σημαίνει “emotionally unavailable man” (βλ. αντίστοιχο σε ‘Undateable Girl’). Αυτοί οι άνθρωποι (ή μήπως εμείς οι άνθρωποι;) μπορεί ήδη να βγαίνουν με κάποιον/κάποια, μπορεί να έχουν χωρίσει (πρόσφατα και μη) ή ακόμη και να έχουν σχέση από απόσταση. Όπως και να χει, κάτι πάει στραβά με το άτομό του.

Η λύση: Δεν είσαι η ψυχολόγος του. Να βρει τη λύση μόνος του, εσύ μπορείς να περάσεις έξω τώρα.

Αφού λοιπόν, είπαμε το λεξικό μιας 20χρονης στο να δικαιολογήσει εκείνο το αγόρι που δε την ήθελε και τόσο, το μόνο κοινό στοιχείο που βλέπω στα παραπάνω με τους παλαιούς όρους που ξέρω εγώ όπως το “fling”, το “one night stand”, και το “fuck buddies” είναι η δυσκολία του να είσαι με κάποιον. Είτε τον θέλεις, είτε όχι, η δυσκολία είναι η ίδια.