Η σεζον της ζωης σου savoirville.gr

Μία εβδομάδα πριν το Πάσχα, σε ελεύθερη μετάφραση το 50% της χώρας μας θα βρεθούν σε λίγες μέρες σε κάποιο νησί ή σε κάποιο χωριό για να ξεκουραστεί, να πάρει ήλιο, να φάει και γιατί όχι να κάνει μπάνια! Είναι η εποχή που μυρίζει λίγο καλοκαίρι και σε προδιαθέτει να τα δεις όλα λίγο πιο ανάλαφρα!

Το 20% θα μείνει πίσω για να δουλέψει και το άλλο 30% έχει ήδη ξεκινήσει αυτές τις μέρες να φτιάχνει τη βαλίτσα του για τη περιβόητη «σεζόν».

Τι είναι η σεζόν; Σεζόν είναι άνθρωποι που αφήνουν πίσω τα πάντα για σίγουρα πέντε μήνες και πάνε σε μέρη τουριστικά να δουλέψουν. Να δουλέψουν άπειρες ώρες, χωρίς ρεπό και διακοπές. Ακούγεται σκληρό (και είναι) μα έχει και τα καλά του!

Σεζόν σημαίνει έξι μήνες δουλειάς καθημερινής, χωρίς ρεπό, χωρίς συγκεκριμένο ωράριο, χωρίς να σε δει ο ήλιος, χωρίς να σε δει το φως της μέρας παρά μόνο στον εργασιακό σου χώρο. Βασικά, ζεις το βράδυ!

Σεζόν σημαίνει ποτά μετά την βάρδια, σημαίνει πόδια μονίμως πρησμένα και κουρασμένα αλλά με ένα μαγικό τρόπο η υπερένταση σε οδηγεί και τα νικάει όλα για αυτό και συνήθως καταλήγεις να βλέπεις το ξημέρωμα όπως ποτέ άλλοτε. Από τις 150 βραδιές, κάπως απίθανα τις 125 είσαι τελικά έξω!

Σεζόν σημαίνει νέες φιλίες, νέες γνωριμίες, νέες εμπειρίες γενικότερα.

Σεζόν σημαίνει να είσαι σ’ ένα νησί επί έξι μήνες και όταν έρθει κάποιος γνωστός σου να μην ξέρεις να του προτείνεις που να πάει γιατί απλά δεν έχεις ιδέα από το νησί μιας και είσαι από το ξενοδοχείο στη δουλειά και στα μπαράκια που μένουν ανοιχτά την ώρα που εσύ σχολάς!

Σεζόν σημαίνει στόχος, προσήλωση και όραμα( αλλιώς δεν μπορείς να το παλέψεις)!

Σεζόν σημαίνει πάρτι, ξεγνοιασιά, εμπειρία ζωής .Θέλει κότσια, πολλές δυνάμεις και θέληση! (Α, και δύο βδομάδες άδεια όταν τελειώσει για να μπορέσεις να έρθει στα «ίσια» του το κορμί η ψυχή και το μυαλό).

Σεζόν σημαίνει ευκαιρία να ξεσκάσεις όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται και να κάνεις όλα αυτά που πίσω στην πόλη σου φαίνονται ανέφικτα. Είναι η ευκαιρία σου να έρθεις κοντά με κόσμο, με την φύση, με εσένα τον ίδιο.

Σεζόν σημαίνει άπειρες ώρες δουλειάς και ταυτόχρονα κραιπάλης μετά από αυτήν. σεζόν σημαίνει τεστάρω να δω ποιες είναι οι αντοχές και το ταβάνι μου, πόσες ώρες μέσα σε μία ημέρα μπορώ να στέκομαι όρθιος ενώ έχω φάει μόνο ένα τοστ και έχω πιει τέσσερις καφέδες!

Σεζόν σημαίνει κάλοι στα πόδια και άπειρο αλκοόλ!

Σεζόν σημαίνει μαύρισμα τοπικό εκεί που αφήνει η μπλούζα να σε δεις ο ήλιος, σημαίνει απώλεια αρκετών κιλών (να λέμε και τα καλά της υπόθεσης!), τεστ των Ορίων και των αντοχών σου και φυσικά οι μήνες που θα περάσεις θα είναι Renta Renta στα 17!Θα γίνεις έφηβος και πάλι!

Όπως σε όλες τις καταστάσεις λοιπόν, κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις που λέει και μια φίλη ! Αν ετοιμάζεσαι για σεζόν οπλισμού με κουράγιο και υπομονή και όσο κι αν κουραστείς εκτός από τις τσέπες σου στο τέλος της περιόδου , θα έχεις γεμίσει και όμορφες, ξεχωριστές, παν-τρελές εμπειρίες!

Απόλαυσε το!