Τη χειρονομία της Timothée Chalamet και Rebecca Hall να δωρίσουν τα κέρδη τους από τη νέα ταινία του Woody Allen στο κίνημα Time’s Up ακολούθησε και η Selena Gomez.

Το cast της νέας ταινίας του Woody Allen A Rainy Day in New York, παίρνει θέση και ομόφωνα αποφασίζει να μην επωφεληθεί από τα κέρδη της ταινίας του σκηνοθέτη. Η Selena Gomez είναι η τελευταία που αποφασίζει να ακολουθήσει τις Timothée Chalamet (υποψήφια για χρυσή σφαίρα) και Rebecca Hall.

Τη στιγμή που η Selena Gomez και η Elle Fanning ανακοίνωσαν τη συμμετοχή τους στη νέα ταινία του Allen, το Διαδίκτυο διχάστηκε: από τη μια χάρηκε που θα δει τις δύο αγαπημένες ηθοποιούς να συνεργάζονται και από την άλλη εξέφρασε την απογοήτευση του που ήταν πρόθυμες να εργαστούν με τον Woody Allen, έναν άνθρωπο που η ίδια του η κόρη Dylan Farrow κατήγγειλε για σεξουαλική κακοποίηση.

Time’s Up

Λίγο μετά το τέλος των γυρισμάτων της ταινίας, πολλές γυναίκες στο Hollywood κατήγγειλαν τον Harvey Weinstein για σεξουαλική παρενόχληση, και όπως είναι γνωστό ένα κύμα υποστήριξης αυξήθηκε ανάμεσα στις γυναίκες της βιομηχανίας. Η υποστήριξη αυτή κορυφώθηκε τη βραδιά των Χρυσών Σφαιρών, όπου οι γυναίκες έγραψαν ιστορία και ντύθηκαν όλες στο κόκκινο χαλί με μαύρα ρούχα.

Τότε ήταν που και η κοινή γνώμη αναρωτήθηκε για τη γνώμη που έχουν οι ηθοποιοί για τη συνεργασία τους με τον Woody Allen.

Το κίνημα Time’s Up ξεκίνησε από ηθοποιούς όπως η Reese Witherspoon και αφορά την ευαισθητοποίηση των φύλων κατά της οποιαδήποτε παρενόχλησης στον χώρο εργασίας. Για το σκοπό αυτό, η πρωτοβουλία δημιούργησε ένα ταμείο όπου τα χρήματα θα παρέχονται στις δικαστικές διαμάχες των θυμάτων.

Αυτή ακριβώς είναι και η πρωτοβουλία, στην οποία οι μισθοί των τριών ηθοποιών της ταινίας A Rainy Day in New York θα διατεθούν.

Πρώτη ήταν η Rebecca Hall, η οποία είχε εργαστεί στο παρελθόν με τον Allen στο Vicky, Cristina, Barcelona και μετά την κατηγορία της Farrow αποφάσισε να δωρίσει τα χρήματα που κέρδισε από την συνεργασία.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η Timothee Chalamet με μια εκτενής ανακοίνωση που ανέβασε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης αναφέροντας ότι αν και για συμβατικούς λόγους δεν μπορεί να μιλήσει για το κίνητρό της να συνεργαστεί με τον Allen, «δεν θέλω να επωφεληθώ οικονομικά από τη δουλειά μου στην ταινία και γι ‘αυτό πρόκειται να δωρίσω όλα τα χρήματα που έλαβα σε τρεις μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς: το Time’s Up, το LGBT Center στη Νέα Υόρκη και το RAINN. Θέλω να σταθώ δίπλα σε όλους τους γενναίους καλλιτέχνες που μάχονται για να αντιμετωπίζονται όλοι οι άνθρωποι με τον σεβασμό και την αξιοπρέπεια που τους αξίζει».

Photo: MediaPunch/REX/Shutterstock