Οι ομοιότητες της περιόδου με την εγκυμοσύνη

5 πράγματα που επιδεινώνουν τους πόνους της περιόδου

Είναι γεγονός ότι κάθε γυναίκα περνάει την περίοδο της με διαφορετικό τρόπο. Ωστόσο οι κράμπες είναι ένα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα κατά τις δύσκολες μέρες του μήνα. Συγκεντρώσαμε τους 5 λόγους για τους οποίους οι κράμπες μας ταλαιπωρούν λιγάκι παραπάνω:

Συγκεκριμένες ασκήσεις γυμναστικής

Υπάρχουν κάποιες ασκήσεις που χειροτερεύουν την κατάσταση κυρίως για το λόγο ότι πιέζουν τη λεκάνη μας. Αυτές οι ασκήσεις είναι συγκεκριμένες και αναφέρονται περισσότερο στη yoga και στις pilates. Είναι καλύτερο λοιπόν να αποφύγεις την πίεση και να επιλέξεις κάτι πιο χαλαρωτικό για αυτές τις μέρες. Μην πιέζεις τον εαυτό σου γιατί θα έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα.

Αλκοόλ και γλυκά

Κι όμως ισχύει, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όλες αποζητούμε τη σοκολάτα στην περίοδό μας αλλά δυστυχώς η ζάχαρη μπορεί να ανεβάσει τα σάκχαρα στο αίμα, γεγονός που προκαλεί φουσκώματα και περισσότερη κόπωση. Το ίδιο ισχύει και με το αλκοόλ.

Καφεΐνη

Αν είσαι από αυτούς που δεν ξεκινούν τη μέρα τους χωρίς καφέ, τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτείς, ειδικά για τις δύσκολες μέρες του μήνα. Η καφεΐνη είναι μια διεγερτική ουσία που μπορεί να ερεθίσει τη μήτρα και να αυξήσει τις κράμπες. Γι’ αυτό λοιπόν οι ειδικοί προτείνουν να την αποφεύγουμε και να την αντικαθιστούμε με ένα αναζωογονητικό φρέσκο χυμό.

Στρες

Ναι, το στρες επηρεάζει και αυτή την διαδικασία του οργανισμού μας. Το συσσωρευμένο στρες προκαλεί πιο έντονους πόνους και μεγάλη ανησυχία σε όλες μας, κορίτσια! Η καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης είναι η ηρεμία σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητάς μας.

Παράλειψη γευμάτων

Κατά τις μέρες της περιόδου οφείλουμε να προσέχουμε τη διατροφή μας λιγάκι παραπάνω. Μην παραλείπεις τα βασικά γεύματα και φρόντισε να καταναλώνεις περισσότερα λαχανικά και φρούτα. Ο οργανισμός σου χρειάζεται την απόλυτη φροντίδα σου διότι το ανοσοποιητικό σύστημα διαταράσσεται πολύ εύκολα λόγω των ορμονών.

Διάβασε επίσης τη γνώμη της ειδικού για το κυπελλάκι περιόδου.

#loveyourself

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.