Για κάποιους ανθρώπους, είναι αυτονόητο πως το βράδυ πριν την συνέντευξη συνεπάγεται καλή ξεκούραση και ηρεμία. Για κάποιους άλλους πάλι, σημαίνει ξέφρενο πάρτι στα μπουζούκια (είναι μεγάλη η χαρά τους βλέπεις), hangover, και μιάμιση ώρα καθυστέρηση στο ραντεβού το επόμενο πρωί. Προφανώς τα πράγματα είναι αρκετά δυσοίωνα για τους δεύτερους. Όποια τακτική και εάν είναι η πιο κοντινή σε εσένα, το σίγουρο είναι ότι σε καμία περίπτωση δε πρέπει να «σαμποτάρεις» τον εαυτό σου, μιας και μπορείς εύκολα να κάνεις την συνέντευξη σου να μοιάζει παιχνιδάκι, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

  1. Βρες τη σωστή διαδρομή

Μη περιμένεις το πρωί πριν την συνέντευξη για να βρεις την τοποθεσία της. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι το αρνητικό κλίμα λόγω της καθυστέρησης σου, ή ακόμη χειρότερα, το άγχος της αργοπορίας.  Φρόντισε να έχεις αρκετή βενζίνη ώστε να μη «μείνεις» στο δρόμο, ξεκίνα τουλάχιστον 1 ώρα πριν και έλεγξε τη διαδρομή σε gps και google maps για σιγουριά.

  1. Μάθε για την εταιρεία

Φαντάζομαι ότι για να έχεις στείλει βιογραφικό, θα έχεις ρίξει μια ματιά στους βασικούς σκοπούς και τις εργασίες της επιχείρησης που σκοπεύεις να δώσεις συνέντευξη. Παρόλα αυτά, μπορείς να αφιερώσεις 10 λεπτά πριν τον ύπνο σου, ώστε να ακολουθήσεις το προφίλ της στα social media και να ενημερωθείς για τα καινούρια προϊόντα ή υπηρεσίες που αναπτύσσουν.

  1. Προετοιμάσου για κουβέντα

Συνήθως οι συνεντεύξεις ξεκινάνε με λίγη κουβέντα σχετικά με εσένα αλλά και την εταιρεία. Εάν έχεις ήδη ακολουθήσει το προηγούμενο βήμα, μπορείς εύκολα να δείξεις ότι ξέρεις τι κάνεις. Προσπάθησε να είσαι μέσα στα γεγονότα (ειδήσεις και εξελίξεις), αποφεύγοντας συζητήσεις περί πολιτικής, ή θρησκείας, που ίσως να φέρουν κάποιον σε δύσκολη θέση.

  1. Διάλεξε ρούχα

Αν και συνήθως, στην Ελλάδα, το dress code δεν είναι απόλυτα αυστηρό και επίσημο, καλό θα ήταν να το έχεις προετοιμάσει κατάλληλα από την προηγούμενη ημέρα. Σιγουρέψου ότι το καλό σου πουκάμισο ή η pencil φούστα σου δεν είναι στα άπλυτα και δοκίμασε τα, ώστε να είσαι σίγουρη πως σου ταιριάζουν!

  1. Ετοίμασε ερωτήσεις

Κατά πάσα πιθανότητα, στο τέλος της συνέντευξης θα σε ρωτήσουν εάν έχεις ερωτήσεις. Μη φοβηθείς να αναφέρεις ή να ρωτήσεις οτιδήποτε σε απασχολεί ή σου προξενεί ενδιαφέρον. Διατυπώνοντας τις απορίες σου δεν δείχνεις «χαζός», αλλά πραγματικό ενδιαφέρον για τη θέση.

  1. Διώξε το άγχος και την κούραση

Φρόντισε το βράδυ πριν την συνέντευξη να αποφύγεις το αλκοόλ, τα βαριά φαγητά, αλλά και οποιοδήποτε καβγά με φίλους ή συγγενείς. Το τελευταίο πράγμα  που θέλουν οι υπεύθυνοι να αντικρίσουν σε μια συνέντευξη είναι ένας υποψήφιος που μυρίζει αλκοόλ, είναι φανερά νυσταγμένος και έχει νεύρα με όλους!!!!