FB_IMG_1422965540933

Την Μαίρη την γνώρισα επισήμως μία μέρα μετά τα 27α γενέθλια μου (σε 5 χρόνια από τώρα δηλαδή). Έτυχε να πάμε και οι δύο στο φεστιβάλ στα Κουφονήσια και είπαμε να το δούμε σαν αφορμή να πούμε καμιά κουβέντα κάνοντας headbanging (εκείνη δηλαδή γιατί εγώ είμαι μούστος). Η πρώτη εντύπωση ήταν ότι είναι πολύ ψηλή και πολύ σοβαρή. Και ισχύουν και τα δύο. Σύμφωνα με εκείνη είναι «κλειστός άνθρωπος με μια δόση αντικοινωνικότητας και όσο bitch χρειάζεται». Σας διαβεβαιώ ότι δεν είναι καθόλου bitch αλλά ίσως είναι η εικόνα που οι άλλοι σχηματίζουν για εκείνη. Η κλασσική παρεξήγηση του «φαίνεσαι πολύ απόμακρη αλλά η καρδιά σου πληγώνεται όπως ο τόνος από το μαρούλι».

Είναι φοιτήτρια στην Κρήτη, ονειρεύεται ήδη Erasmus και Master, γράφει σε sites και γενικώς είναι αεικίνητη. Μπορεί να περνά αρκετό χρόνο στο Ρέθυμνο αλλά ξέρει να σου πει ποιο είναι το πιο hot νέο στέκι στο κέντρο της Αθήνας και ποιος βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία του. Της αρέσει το brunch, τα social media και τα ψηλά αγέρωχα αγόρια.

Όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει αστροναύτης και τελικά δεν επέλεξε κάτι πολύ διαφορετικό. Η κοπέλα σπουδάζει πολιτικές επιστήμες! Αν και το όνειρό της είναι να μπορεί να αρθρογραφεί (όχι μόνο για πολιτική) σε μεγάλα έγκριτα Μέσα ενώ το πιο βαθύ της μυστικό είναι ότι θέλει να γίνει η επόμενη Καρχιλάκη (την συγχωρούμε είναι μικρή).

Αφού της έκανα τη γνωστή ερώτηση «αν ήθελες να ήσουν τραγούδι, χρώμα και ταινία, ποια θα ήσουν», με κατηγόρησε ότι είναι ερωτήσεις για λεύκωμα, την προσπέρασα και μου είπε λακωνικά «Through the glass, πράσινο και Harry Potter». Κι επειδή όλοι έχουμε ένοχες απολαύσεις (εκτός από εμένα), μου αποκάλυψε ότι της αρέσει ο Θάνος ο Καλλίρης, ο Λάμπης ο Λιβιεράτος και τα άλλα παιδιά και δυο δάκρυα αυλάκωσαν το πρόσωπό μου. Ήξερα ότι μπορώ να την εμπιστευτώ!

Σας είπα ότι το εν λόγω άτομο είναι κινητός πάπυρος λαρούς μπριτάνικα όσον αφορά στις ξένες σειρές; Μην κάνεις το λάθος και πεις την απαγορευμένη λέξη μπροστά της. Θα σε καθίσει μιλώντας ώρες ατελείωτες για ατελείωτους τίτλους και πρωταγωνιστές, εσύ θα «χαζέψεις» κι εκείνη θα συνεχίζει ακούραστη. Δεν είναι να απορείς λοιπόν που όταν την ρώτησα για το ποιους ανθρώπους θα ήθελε να είχε παρέα αν ξέμενε σε νησί, συνδύασε την αγάπη της για σειρές και συναυλίες σε ένα απαντώντας «Alex turner, Ben Barnes και τον Quinn του homeland για ευνόητους λόγους».

Η Μαίρη που λέτε είναι 21 (και λίγων ημερών) και χάρηκα πολύ όταν την ρώτησα «πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου 10 χρόνια από σήμερα». Όχι τόσο για την ερώτηση, όσο για την απάντηση. Επιτέλους να και ένα κορίτσι που δεν ονειρεύεται τον εαυτό της μανούλα στα 30 (;) ούτε και να βρει απαραίτητα το άλλο της μισούλι. Το ψηλό κορίτσι μου δήλωσε απερίφραστα ότι «θέλει να έχει κάνει πολλά ταξίδια, να έχει αλλάξει τουλάχιστον 2 χώρες διαμονής, να τα βγάζει πέρα μόνη της και να πίνει όσο πιο πολύ καφέ μπορεί. Ίσως και λίγο περισσότερο από ό,τι τώρα». Ή έχεις ή δεν έχεις στόχους σε αυτή τη ζωή. Τα τρία πράγματα που την κάνουν ευτυχισμένη είναι ο καφές (σώπα), το χιόνι και το φθινόπωρο (συνδυασμός που μας αποδεικνύει γιατί μικρή ήθελε να γίνει αστροναύτης). Οι πηγές δυστυχίας της είναι η πολλή ζέστη, η καταστροφή του κινητού και η καταστροφή του υπολογιστή (νιώθω το χάσμα γενεών).

Και τώρα που μιλάμε για χάσμα, έπαθα μία λησμονιά και της ζήτησα να μου περιγράψει μία τυπική φοιτητική μέρα μίας Αθηναίας στο Ρέθυμνο. «Το πρωί ξυπνάω, πίνω τον καφέ μου και βλέπω κανά επεισόδιο από τις σειρές που βγήκαν εκείνη τη μέρα. Αν έχω μάθημα πάω στη σχολή, το απόγευμα για καφέ σε σπίτι και το βράδυ για ποτό και μετά καταλήγουμε σε κανένα σπίτι μέχρι τις 3, μπορεί και 6 (μαμά μην ακούς!)». Και όλα αυτά τα είπε χωρίς καμία δόση τσίπας…

Το τελευταίο but not least στοιχείο που μας έφερε κοντά είναι η μόδα. Το στιλ μας μοιάζει αρκετά, αν κι εγώ ντύνομαι συχνά σαν την Ρένα Παγκράτη στα 80s. Δεν εξεπλάγην καθόλου λοιπόν όταν η απάντηση στο ιδανικό για εκείνη outfit ήταν: «Για εμένα το ιδανικό ντύσιμο είναι ένα boyfriend jeans σκισμένο, μποτάκια, μία ωραία μπλούζα με στάμπα, στην οποία κάνεις κόμπο από πάνω ένα army jacket. Α και backpack φυσικά! Βέβαια συμβιβάζομαι και με απλό jeans, παπούτσια vans/ keds, πουκάμισο με πουλοβεράκι και το καμηλό παλτό»!