Η σειρά Bridgerton επέστρεψε στις οθόνες μας με έναν απρόβλεπτο έρωτα, κλάματα, ίντριγκες ενώ η λάμψη, τα εντυπωσιακά ρούχα και τα αστραφτερά κοσμήματα δεν πέρασαν απαρατήρητα. Αυτή τη φόρα στο επίκεντρο βρέθηκε η τιάρα, το εντυπωσιακό στέμμα που στολίζει τα μαλλιά στις επίσημες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Η ιστορία πίσω από τη τιάρα και το comeback της

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη τιάρα, που σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα αξεσουάρ μαλλιών. Μάλιστα, από την ημέρα προβολής του δεύτερου κύκλου σημειώθηκε αύξηση 300% στις αναζητήσεις στέμματος. Πληροφορία που αντλήσαμε από δήλωση της Susannah Lovis, η οποία είναι ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου στο Burlington Arcade του Mayfair στο Λονδίνο.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Bridgerton (@bridgertonnetflix)

Έχει ενδιαφέρον να πούμε ότι η τιάρα εκτός από ένα εντυπωσιακό αξεσουάρ για τα μαλλιά, συμβολίζει από τα παλαιότερα χρόνια την κοινωνική θέση της γυναίκας. Συναντάται στις βασιλικές και αριστοκρατικές οικογένειες, όπου οι γυναίκες φορούσαν στέμμα σε κοινωνικές εκδηλώσεις, κρατικά δείπνα και φυσικά σε βασιλικούς γάμους.

Η τιάρα δεν είναι ακριβώς το στέμμα. Η διαφορά τους αφορά το υλικό και το βάρος του εκάστοτε αξεσουάρ, με τη τιάρα να είναι ελαφρύτερη συγκριτικά με το στέμμα.

Περιστάσεις όπου προτιμάται η τιάρα και εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε

Ας επικεντρωθούμε στο κεφάλαιο γάμος, όπου αποτελεί μία συχνή επιλογή για τις μελλοντικές νύφες. Είναι αναμφισβήτητα μία σημαντική μέρα για πολλές γυναίκες, η μέρα του γάμου τους και είναι μία μέρα όπου δικαιολογείται η υπερβολή, το glam στοιχείο και η πολυτέλεια. Πολλές γυναίκες αντλούν έμπνευση για την ημέρα αυτή από βασιλικούς γάμους του εξωτερικού, όπου η υπερβολή και η χλιδή καλά κρατεί.

Η δούκισσα Kate Middleton με τιάρα από τον οίκο Cartier Halo.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by TheDuchess_Kate (@theduchess_kate)

H Meghan Markle είχε την τιμή να φορέσει τη διαμαντένια τιάρα της βασίλισσας Μαρίας.

Οι τιάρες είναι επίσης ένα εντυπωσιακό αξεσουάρ που πρωταγωνιστεί συχνά σε πασαρέλες διάσημων οίκων. Μετά την προβολή της επιτυχημένης σειράς Bridgerton σημειώθηκε φρενίτιδα ενθουσιασμού για το πολυπόθητο αυτό αξεσουάρ από το γυναικείο κοινό. Οι προσευχές μας μάλλον εισακούστηκαν, με τον διάσημοι οίκο Gucci να ανταποκρίνεται άμεσα στην ικανοποίηση αυτής μας της ανάγκης.

Εμφάνιση από τη πασαρέλα με θέμα “Love Parade” το Νοέμβριου του 2021.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Gucci Official (@gucci)

Που μπορείς να προμηθευτείς μία τιάρα

Η αλήθεια είναι ότι είναι ένα αρκετά ακριβό αξεσουάρ. Αν προτιμάς μία εντυπωσιακή τιάρα με πολύτιμους λίθους μπορείς να κάνεις μία έρευνα αγοράς σε κοσμηματοπωλεία. Στο ίδιο περίπου budget, δηλαδή αν είσαι πρόθυμη να ξοδέψεις ένα μεγάλο ποσό προκειμένου να αποκτήσεις το λαμπερό αξεσουάρ, μπορείς να κάνεις μία έρευνα αγορά σε διάσημους οίκους όπως Gucci, Dolce Gabbana, Simone Rocha.

Μία εναλλακτική είναι να περιμένεις καταστήματα όπως Zara, H&M και Mango να κυκλοφορήσουν τη δική τους συλλογή, που θα είναι αρκετά προσιτή για ένα τόσο statement κομμάτι. Stay tuned!