Το να είσαι μονίμως στο επίκεντρο και να ασχολούνται οι πάντες με το πιο φόρεμα επέλεξες σήμερα για την κόρη σου ή πόσες γουλιές νερό πίνεις ημερησίως, δεν το λες και κολακευτικό. Για μια γυναίκα σαν την Beyoncé θα έλεγε κανείς ότι γίνεται συνήθεια. Στην ίδια όμως φαίνεται να μην αρέσουν τέτοιες συνήθειες.

Η Beyoncé, παρά τις ατέλειωτες προσπάθειες των παπαράτσι έχει καταφέρει να διατηρήσει μια ιδιωτικότητα. Δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις και κάνει δουλειές αθόρυβα. Μια εξαίρεση αποτέλεσε η συμμετοχή της στο πρότζεκτ του ELLE, “Ask Me Everything”, όπου απάντησε σε ερωτήσεις των φαν της. Η χαρακτηριστικότερη ερώτηση, που έγινε και η αιτία να γίνει αυτή η συνέντευξη viral, έλεγε:

Τα βάρος όλων αλλάζει συνεχώς. Πώς σε κάνει να αισθάνεσαι το ότι άνθρωποι σχολιάζουν συνέχεια την εμφάνισή σου;

Και εκεί ακριβώς πήραμε την απάντηση που χρειαζόμασταν από μια γυναίκα σαν την Beyoncé:

Αν κάποιος μου έλεγε 15 χρόνια πριν ότι το σώμα μου θα περνούσε από τόσες αλλαγές και ότι εγώ θα ένιωθα πιο “γυναίκα” και πιο ασφαλής και σίγουρη για τις καμπύλες μου, δεν θα τον πίστευα.

Αν κάτι εμπνέει πλέον η Beyoncé, είναι σιγουριά

Κι αυτή η σιγουριά πηγάζει από μέσα της. Μεγάλωσε μέσα στο χώρο της μουσικής και του θεάματος, συχνά χάνοντας και ξαναβρίσκοντας την ταυτότητα της. Δεν ήταν κάποια εύκολη διαδικασία, σίγουρα. Ήταν όμως τυχερή στα σημεία. Μέσα σε όλα αυτά κατάφερε να αλλάξει εντελώς την εικόνα που είχε για την εμφάνιση – ευτυχώς προς το καλό. Λέει χαρακτηριστικά ότι:

Τα παιδιά και η ωριμότητα μου έχουν μάθει να εκτιμώ τον εαυτό μου πέρα από την εμφάνισή μου και να καταλαβαίνω πραγματικά ότι είμαι πολλά περισσότερα από οποιαδήποτε φάση στη ζωή μου. Η φάση του να μην σε νοιάζει καθόλου είναι και η πιο απελευθερωτική. Όπως επίσης και το να ξέρεις ότι η αληθινή ομορφιά είναι κάτι που δεν μπορείς να δεις.

Προφανώς όμως και θα συνεχίσει να λαμβάνει τέτοια ενοχλητικά σχόλια και αδιάκριτες ερωτήσεις. Δεν σημαίνει ότι τώρα πια αυτόματα θα τα αγνοεί. Σίγουρα όμως βρίσκεται σε μια διαδικασία του να υπενθυμίζει στον εαυτό της τι πραγματικά αξίζει η ίδια. Λίγο τα χρόνια που περνούν, λίγο η μητρότητα, την έκαναν να εστιάσει αλλού. Και αυτά είναι που θα θέλει αργότερα να δει τα παιδιά της να εστιάζουν.

Αν κάτι κρατάμε από όλο αυτό είναι τα zero fucks given. Έτσι, για τρόπο ζωής από εδώ και πέρα. Αφού το έκανε η Queen B. μπορεί πια ο καθένας.

Featured Image: billboard.com