Αν σου αρέσει το διάβασμα, θα ξέρεις πως το να φτιάξεις την ιδανική γωνία γι’αυτόν ακριβώς τον σκοπό δεν είναι κάτι εύκολο.

Συγκεντρώσαμε κάποιες συμβουλές και αρκετή έμπνευση για να δημιουργήσεις την ιδανική γωνία για διάβασμα στο σπίτι σου.

Επένδυσε σε μαλακά υλικά

lavystyle.co

Τίποτα δεν είναι πιο cozy από ένα κάθισμα στο οποίο να μπορείς κυριολεκτικά να βυθιστείς. Βρες μια πολυθρόνα που με μαλακό κάθισμα, πρόσθεσε αρκετά μαξιλάρια και βάλε στον τοίχο φωτογραφίες από αγαπημένες στιγμές της ζωής σου.

Δημιούργησε μια γωνία για δύο

joycleanershavering.com/

Αν προτιμάς να διαβάζεις με τη συντροφιά του αγαπημένου σου ή του κατοικίδιου σου, φτιάξε ένα μέρος για δύο. Μην ξεχάσεις να εντάξεις στον χώρο quotes, πίνακες και φωτογραφίες.

Φρόντισε να περιλαμβάνει και μια βιβλιοθήκη

The Spruce

Λογικά, το όνειρό σου είναι να αποκτήσεις μια τεράστια βιβλιοθήκη. Στο ευχόμαστε. Προς το παρόν, αν ο χώρος σου είναι μικρός, φρόντισε ιδανικά κοντά σε ένα παράθυρο να εντάξεις οτιδήποτε σχετίζεται με την αγάπη σου για τα  βιβλία. Από τη βιβλιοθήκη σου, μέχρι ένα βολικό κάθισμα και μια cozy κουβέρτα. Εννοείται και κάτι για να ακουμπάς τον καφέ σου.

Βάλε λίγο χρώμα

Alexandermcbridewilson.com

Το χρώμα έχει τη δύναμη να εμπνεύσει ευτυχία ακαριαία. Αν η γωνιά για το διάβασμά σου θέλεις να είναι και γωνία χαράς, ένα έντονο χρώμα είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι.

Δημιούργησε τη γωνία σου στο δωμάτιο

teamfangirl.com

Μια γωνία του δωματίου σου μπορεί να κάνει ακριβώς αυτή τη δουλειά. Σκέψου να διαβάζεις την εφημερίδα σου εκεί το πρωί, χωρίς να χρειάζεται να απομακρυνθείς πολύ από το κρεβάτι σου.

Κάνε skip την καρέκλα

The Spruce

Μπορεί να μη χρειάζεται καν καρέκλα το reading corner σου. Μερικά μαξιλάρια και μια χοντρή κουβέρτα μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από αρκετά.

Κάνε το ιδανικό spot και για τα power naps σου

11 τρόποι για να δημιουργήσεις τη δική σου γωνία για διάβασμα στο σπίτι
Skandinavisch inspirierte Häuser

Γιατί να μη μπορείς να κοιμηθείς και για ένα μισαωράκι μετά από ένα ωραίο βιβλίο;

Φτιάξε gallery wall

Inspirational Living Room Ideas

Το θέμα είναι η γωνία αυτή να επιτρέπει στο μυαλό σου να ξεφεύγει. Υπάρχει κάποιο καλύτερο μέσο διακόσμησης για να το καταφέρεις αυτό από ένα gallery wall;

Επένδυσε στο πράσινο

earth-rhythms.com

Τα φυτά σου δίνουν ζωή. Με το να τα φέρνεις σπίτι σου, αυξάνεις τη διάθεσή σου και μειώνεις το stress σου. Και επειδή η γωνιά διαβάσματός σου είναι stress-free, τα φυτά που ονειρεύεσαι βρήκαν τη θέση τους.

Μια φωλιά στον τοίχο

Vick Vanlian

Μια μικρή φωλιά για να διαβάζεις, με πλάτη στον τοίχο, είναι ό,τι πιο vintage μπορούμε να σκεφτούμε. Μπορεί να γίνει και μια πολύ καλή αφορμή για να φέρεις και λίγη retro αισθητική στο σπίτι σου.