Το δεύτερο single από το νέο ολοκληρωμένο άλμπουμ τους παρουσίασαν πρόσφατα οι The National. Ο τίτλος του είναι Guilty Party και τόσο οι μελαγχολικοί στίχοι όσο και η πρόσφατη οπτικοποιήση του μας μεταφέρουν στο μυαλό του frontman του συγκροτήματος, Matt Berninger. Ο ίδιος αναφέρει πως το τραγούδι πραγματεύεται ένα γάμο που διαλύεται, ένα ζευγάρι που περνάει τα καλοκαίρια του με απάθεια δίχως να καταφέρνει να έρθει κοντά και να κλείσει το χάσμα ανάμεσά του.

Το clip του τραγουδιού, με σκηνοθέτη τον Casey Reas αντικατροπτίζει την εναλλαγή της πραγματικότητας και του ονείρου, μιας ανάμνησης που ξεθωριάζει και συγκρούεται με το τώρα.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Berninger στα μέσα, όλο το άλμπουμ που κυκλοφόρησε στις 8/9 με τον τίτλο Sleep Well Beast είναι ένα άλμπουμ χωρισμού. Συγκεκριμένα αφορά τους γάμους που διαλύονται. Μιλώντας για τον δικό του γάμο, ο ίδιος παραδέχεται πως είναι μια σοβαρή και δύσκολη δουλειά. Το γράψιμο και η δημιουργία όπως λέει χαρακτηριστικά είναι αυτό που κρατάει το δικό του γάμο υγιή και τον ίδιο σε ισορροπία. Αναμένουμε και τη συνέχεια!