Η 32χρονη μουσικός, Grimes, που έκανε το ντεμπούτο της το 2010, είναι πολλά περισσότερα από γυναίκα του Elon Musk. Αυτές είναι 10 ενδιαφέρουσες αλήθειες για εκείνη, σύμφωνα με το TheTalko.

1. Πήγε σε καθολικό σχολείο

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά ως Claire Elise Boucher, από καθολικούς γονείς. Η μητέρα της είναι πρώην Εισαγγελέας, ενώ ο πατέρας της δούλευε σε βιοτεχνολογικές επιχειρήσεις.

2. Έχει δεχθεί bullying για τον τρόπο που μιλάει

Σε συνέντευξή της, έχει δηλώσει πως θυμάται τα παιδιά στο Λύκειο να της λένε να μη μιλάει καθώς τους ενοχλούσε το χαρακτηριστικό της ψεύδισμα. Τον περασμένο Απρίλιο είπε μέσω του λογαριασμού της στο Instagram ότι έχει δεχθεί bullying και για άλλα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τα οποία η ίδια αγκαλιάζει.

3. Είναι υπεύθυνη για όλα τα στάδια από τα οποία περνά η μουσική της

Η αφοσίωσή της στη μουσική είναι αξιοθαύμαστη. Ελέγχει κάθε στάδιο. Είναι παραγωγός, γράφει, κάνει το edit και ταξινομεί μόνη της τα τραγούδια στα άλμπουμ, στη σειρά που εκείνη θέλει. Εξηγώντας, λέει πως δε θέλει να είναι απλώς ένα πρόσωπο μπροστά από κάτι που έχει χτιστεί, αλλά να είναι αυτή που το έχει χτίσει. Bonus fact: μία φορά είχε κλειστεί εννιά ολόκληρες μέρες στο σπίτι της με σκοπό να ολοκληρώσει ένα άλμπουμ.

4. Έχει αλλάξει το όνομα της σε “C”

Το 2018 ανακοίνωσε στο Twitter ότι θα αλλάξει το όνομά της από Claire σε C. Εξήγησε πως λόγω της χαρακτηριστικής της ομιλίας λέει σπάνια το όνομά της, και πως οι φίλοι της αναφέρονται σε εκείνη ως C εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης στο Culture Magazine δήλωσε πως ήθελε με κάποιο τρόπο να αποκοπεί από τη δημόσια εικόνα της.

5. Άργησε να θεωρήσει τον εαυτό της τραγουδίστρια

Στην αρχή της καριέρας της το τραγούδι ήταν δύσκολο για εκείνη και έτσι επικεντρώθηκε στα μουσικά όργανα. Βρήκε το κουράγιο να τραγουδήσει όταν ένας φίλος της χρειάστηκε μία γυναικεία φωνή.

6. Για το καλλιτεχνικό της όνομα είχε πει ένα ψέμα

Παλαιότερα, είχε δήλωσε πως το όνομα Grimes το εμπνεύστηκε από τον καλλιτέχνη Ken Grimes. Κάποια στιγμή, αποκάλυψε πως είπε ψέματα επειδή ντρεπόταν για την αλήθεια. Και ποια είναι αυτή; Το 2000, στο MySpace, έπρεπε ως καλλιτέχνιδα να διαλέξει τρία είδη μουσικής ώστε να περιγράψει τον εαυτό της. Και στα τρία διάλεξε τη grime.

7. Έχει ταλέντο και στη ζωγραφική

Όλα τα εξώφυλλα των άλμπουμ της και όλες οι εικόνες που έχουν ως σκοπό την προώθηση της δουλειάς της, έχουν σχεδιαστεί από την ίδια. Μάλιστα, το 2013 συνεργάστηκε με τον οίκο YSL σχεδιάζοντας πέντε t-shirts για την ανδρική συλλογή.

8. Σπούδασε νευρολογία και τη ρωσική γλώσσα

Πριν ασχοληθεί με τη μουσική, η Grimes πήγε στο McGill University στο Μόντρεαλ για να σπουδάσει νευρολογία και ρωσικά. Διάβασε πολύ για την αλληλεπίδραση μυαλού και μουσικής, άρχισε να φτιάχνει μουσική και το 2011 άφησε το πανεπιστήμιο.

9. Με τον Elon Musk γνωρίστηκαν στο Twitter

Το ζευγάρι έκανε γνωστή τη σχέση του το 2018 στο Met Gala. Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω Twitter από ένα αστείο. Ένα αστείο που ήθελε να γράψει ο Musk, αλλά που το είχε προλάβει η Grimes. Το ζευγάρι έφερε στον κόσμο το πρώτο του παιδί στις 4 Μαΐου 2020.

10. Δηλώνει πως απεχθάνεται τα ναρκωτικά

Για την εμπειρία της με τα ναρκωτικά έχει μιλήσει ανοιχτά και ειλικρινά. Μεταξύ πολλών δηλώσεων της, έχει πει πως το 2012 στη διάρκεια της δημιουργίας του άλμπουμ της Visions, έμεινε ξύπνια επί τρεις εβδομάδες παίρνοντας ναρκωτικά. Σήμερα λέει πως τα μισεί επειδή εξαιτίας αυτών έχει χάσει φίλους της, αλλά και επειδή την έχουν κάνει αντιπαραγωγική.

featured image: NME.com