Όταν δουλεύεις κάνοντας αυτό που αγαπάς, είναι σαν να μην έχεις δουλέψει ούτε μια μέρα. Αν όμως σκέφτεσαι να αλλάξεις καριέρα, δώσε βάση σε όλα εκείνα που δεν σου αρέσουν στην τωρινή δουλειά σου. Και τότε μπορείς να ψάξεις στην αντίθετη κατεύθυνση. 

Δεν αισθάνεσαι ενθουσιώδης

Σε όποιον τομέα κι αν δουλεύεις, ο ενθουσιασμός είναι το μυστικό της επιτυχίας. Αν νιώθεις ότι τεμπελιάζεις, ίσως ήρθε η ώρα να ψάξεις για κάτι καινούργιο.

Νιώθεις αβεβαιότητα για την τωρινή σου καριέρα

Αν έχεις αμφιβολίες για το αν βρίσκεσαι στο σωστό σημείο ή αν αναρωτιέσαι αν αυτή είναι η καριέρα που πάντα ονειρευόσουν, άκουσε το ένστικτό σου. Υπάρχει λόγος που αναρωτιέσαι. Ξεκίνα να ψάχνεις αυτό που ονειρεύεσαι. 

Παραπονιέσαι συνεχώς για τη δουλειά

Δεν υπάρχει πιο εμφανές σημάδι από το να παραπονιέσαι συνεχώς για τη δουλειά σου. Αν μιλάς περισσότερο για αυτά που δεν σου αρέσουν στη δουλειά, παρά για αυτά που σου αρέσει να κάνεις, μάλλον το καμπανάκι της αλλαγής χτυπάει. 

Δεν ανυπομονείς να πας στη δουλειά

Αν ξυπνάς κάθε πρωί και νιώθεις απρόθυμη να συνεχίσεις τη μέρα σου, τότε χρειάζεσαι μια ριζική αλλαγή. Όταν κάνεις μια δουλειά που αγαπάς, το κάθε πρωινό σου θα είναι χαρούμενο.

Δεν εκτιμάς τα προσόντα σου στη δουλειά

Αν είσαι καλή στη δουλειά σου αλλά αμφισβητείς τα προσόντα σου, τότε το εργασιακό σου περιβάλλον δεν είναι το κατάλληλο. Όταν βρεις μια δουλειά όπου ο προϊστάμενος και οι συνάδελφοί σου θα σε ενθαρρύνουν να γίνεσαι όλο και καλύτερη, τότε θα καταλάβεις όταν είσαι στο κατάλληλο σημείο.

Η δουλειά σου επηρεάζει αρνητικά την ψυχική σου υγεία 

Αν έχεις συνέχεια άγχος για τη δουλειά ή φεύγεις απογοητευμένη από εκεί κάθε μέρα, τότε θα πρέπει να βρεις κάτι που να μην σε επηρεάζει τόσο αρνητικά. Δώσε τον εαυτό σου το χρόνο και τον χώρο ώστε να κάνεις μια καινούργια αρχή στην καριέρα σου. Αυτό θα αλλάξει κατευθείαν την ψυχική σου υγεία.

Μην αγνοείς τα σημάδια, όσο αγχωτικό κι αν είναι. Μόλις καταλάβεις ότι αυτό που κάνεις δεν σε κάνει ευτυχισμένη, θα δεις ότι υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες που σε περιμένουν.

Πηγή: yourtango.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου Featured image: marieclaire.co.uk