Μέγα γεγονός για τον χώρο της μόδας αποτελεί η αποχώρηση της Grace Coddington από τη θέση της creative director της αμερικανικής Vogue. Το πρώην μοντέλο με το χαρακτηριστικό πρόσωπο και το signature hairstyle σε κοκκινοπορτοκαλί χρώμα, βρισκόταν στη θέση αυτή επί 28 χρόνια, έχοντας δημιουργήσει μαζί με την Anna Wintour τον σύγχρονο μύθο της “Βίβλου της μόδας”, χάρη στα πανέμορφα editorial που επιμελούνταν (βλ. παρακάτω).

Αν και η ίδια η Coddington είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή της να αφήσει τη θέση αυτή εδώ και αρκετό καιρό, η τελική απόφαση ήρθε τώρα, δημιουργώντας στον χώρο των εκδόσεων και της μόδας το αναμενόμενο industry gossip για το τι θα σημάνει αυτή η αλλαγή. Πολλοί λένε ότι η Vogue χρειάζεται μια γενικότερη αλλαγή, καθώς νεότερα πρόσωπα σε θέσεις ισχύος ίσως θα μπορούσαν να προσεγγίσουν περισσότερο το κοινό των γενεών που είναι νεότερες και να ανταποκριθούν ακόμα καλύτερα στις απαιτήσεις των ηλεκτρονικών media. Και ίσως να κάνουν catch-up με την πιο avant-garde και σύγχρονη ματιά της γαλλικής και ιταλικής Vogue, θα προσθέταμε εμείς, που έχουν κερδίσει τα τελευταία χρόνια τα εύσημα του κόσμου της μόδας και των εκδόσεων με τον πιο ανανεωτικό χαρακτήρα τους.

gracecoddingtonsavoirville7

Η Coddington βέβαια θα συνεχίσει να είναι μέλος της ομάδας της Vogue ως τακτική εξωτερική συνεργάτις. Στο μεταξύ ετοιμάζει το λανσάρισμα του αρώματός της τον προσεχή Απρίλιο σε συνεργασία με την Comme des Garcons και ένα δεύτερο βιβλίο για τη δουλειά της στη Vogue, ενώ είναι στα σκαριά και μια ταινία με θέμα τη ζωή της που θα βασίζεται στην αυτοβιογραφία της με τίτλο “Grace”.

Θαύμασε παρακάτω μερικά από τα καλύτερα editorial της Vogue που επιμελήθηκε η Coddington:

gracecoddingtonsavoirville4
VOGUE US April 2005
 
VOGUE US December 2005
VOGUE US December 2005
 
VOGUE US December 2003 VOGUE US, December 2006 VOGUE US, December 2006
VOGUE US December 2003
 
VOGUE US April 2012
VOGUE US April 2012
 
VOGUE US September 2012
VOGUE US September 2012
 
VOGUE US September 2007
VOGUE US September 2007
VOGUE US, December 2006
VOGUE US, December 2006