Ο κόσμος χαρίζεται σε 3 κατηγορίες ανθρώπων: Στους μη φιλόζωους, στους φιλόζωους που έχουν κατοικίδια και στους φιλόζωους που δεν έχουν κατοικίδια. Με τους μη φιλόζωους δεν θα ασχοληθώ γιατί ναι εντάξει ζούμε σε έναν ελεύθερο κόσμο και ο καθένας μπορεί να αγαπάει ό,τι θέλει (απλώς ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΑ ΖΩΑ) και με τους φιλόζωους που ήδη έχουν κάποιο κατοικίδιο δε θα ασχοληθώ γιατί είμαστε ήδη υπερβολικά γαμάτοι.

Σταμάτα να βλέπεις βιντεάκια απο νεογέννητα γατάκια στο Youtube και διάβασε παρακάτω τους λόγους που ΕΣΥ ειδικά πρέπει να υιοθετήσεις κάτι χνουδωτό, πολύ πολύ άμεσα.

  1. Θα σταματήσεις να χαïδέυεις τα ζώα των άλλων. Καταλαβαίνουμε πόσο τα αγαπάς αλλά δε γίνεται να μας κατσιάζεις τα γατιά όταν έρχεσαι σπίτι να δούμε ταινία, ούτε να κάνουμε δύο ώρες να φτάσουμε σπίτι απο τη σκυλοβόλτα επειδή μας σταματάς στο δρόμο για να παίξεις με τον τριχωτό σαλιάρη. Πάρε έναν δικό σου τριχωτό σαλιάρη.
  1. Αρκετά με τα βιντεάκια στο You tube. Γατάκια που παίζουν μεταξύ τους, γατάκια που παίζουν με καναρίνια, γατάκια που παίζουν με σκυλάκια, σκυλάκια που παίζουν με σκυλάκια, σκυλάκια που παίζουν με άλλα σκυλάκια και ένα χάμστερ, τα έχεις δει ΟΛΑ, τα έχεις στείλει στους φίλους σου, στη μάνα σου, τα έχεις δημοσιεύσει στο facebook, ε αρκετά. Άμα σ’ αρέσει τόσο να τα βλέπεις, σκέψου πόσο πιο γαμάτο θα είναι όταν θα τραβάς τα δικά σου.
  1. Θα καταλάβεις επιτέλους ότι το να έχεις ένα ζωάκι δεν είναι η τόσο μεγάλη ευθύνη που όλοι παρουσιάζουν. Μην παρεξηγηθώ, είναι ευθύνη. Θέλει το φαΐ του, το νερό του, τα εμβόλια του, τη βόλτα του, τα χάδια του. ΑΥΤΑ. Κι αυτά μόνο στην αρχή σου φαίνονται καινούρια, που ψωνίζεις φαγητό και για κάποιον άλλο πέρα απο την πάρτη σου γιατί μετά απο λίγο, αυτός ο κάποιος άλλος γίνεται κομμάτι σου, μπαίνει στην καθημερινότητα σου και σε γεμίζει τόση χαρά που η μόνο ευθύνη που θα νιώθεις είναι η ευθύνη του να είσαι τόσο ευτυχισμένος όταν υπάρχει τόση δυστυχία στον κόσμο.
  1. Το να υιοθετήσεις ένα ζωάκι δεν είναι έξοδα, είναι οικονομία. Ναι, μη γουρλώνεις το μάτι, είναι οικονομία. Κάτσε και ρώτα εμάς που έχουμε ήδη, πόσα λεφτά γλιτώσαμε επειδή προτιμήσαμε να κάτσουμε σπίτι και να παίζουμε με ένα γατί κι ένα κορδόνι βλέποντας 5 σεζόν απο μια σειρά και πόσα έξοδα μειώσαμε επειδή αντί να στριμωχτούμε σε μια καφετέρια πήραμε τον κούταβο και πήγαμε στο βουνό για τρέξιμο.
  1. Κάνεις γνωριμίες. Το έχετε ακούσει συχνά αλλά ισχύει. Όλο και σε κάποιο άλλο μπαλκόνι θα πηδήξει η ψιψίνα και θα χρειαστεί να στην επιστρέψει αυτή η γλυκούλα γειτόνισσα απο τον 2ο που την έχεις βάλει στο μάτι εδώ και καιρό, όλο και κάποιο μελαχρινό με μούσια θα πάει να μυρίσει ο κούταβος σου. Φράσεις όπως «μπορώ να χαϊδέψω το γατάκι σου;» θεωρούνται κλισέ αλλά ανεκτές αν ο συνομιλητής πληρεί κάποιες απο τις παραπάνω προϋποθέσεις .
  1. Θα είναι ο καλύτερος συγκάτοικος που είχες ποτέ. Σοβαρά τώρα, είναι η πιο τέλεια συγκατοίκηση, το καλύτερο ξύπνημα, η καλύτερη υποδοχή όταν γυρίζεις σπίτι. Οκέι ναι μπορεί να μαδάει, αλλά ο Κώστας απο την ΑΣΟΕ μαδούσε περισσότερο. Οκέι ναι μπορεί να γεμίσει το σπίτι παιχνίδια, αλλά η Κατερίνα που παρατούσε τα κραγιόν στο μπάνιο ήταν χειρότερη. Οκέι ναι μπορεί να σε γρατζουνίσει ή να σε δαγκώσει την ώρα που παίζετε αλλά τουλάχιστον δεν θα σου πει μετά απο δυο χρόνια συγκατοίκησης ότι έχει πονοκέφαλο. Θα συνεχίσει να σε γρατζουνάει και να σε δαγκώνει χωρίς φόβο αλλά με πάθος.
  1. Η μεγαλύτερη δικαιολογία, το « λείπω πολλές ώρες μωρέ, θα μένει μόνος του» ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Αν υιοθετήσεις ένα ζωάκι το παίρνεις  ή απο το δρόμο που κρυώνει και πεινάει ή απο ένα καταφύγιο, καταλαβαίνεις λοιπόν ότι ακόμα κι αν ζεις μόνος σου, ακόμα κι αν λείπεις αρκετές ώρες το να παρέχεις σε μια τριχόμπαλα τροφή, στέγη, ζεστασιά και νερό τον κάνει πολύ πιο ευτυχισμένο απο να τριγυρνάει μόνος του στο δρόμο και να τρώει απο το σκουπίδια.
  1. Θα βαρεθείς να είσαι ευτυχισμένος. Έλα μεταξύ μας, έχεις δει την τρέλα που έχουν οι pet owners με τα pets τους. Πιστεύεις ότι είναι τυχαίο; Στο λέω εγώ, δεν είναι. Αστείρευτη, ανιδιοτελής αγάπη, το καλύτερο αντικαταθλιπτικό του κόσμου όλου. Και η δική μου υπόσχεση, οτι σε ένα μήνα, που θα κάθεσαι στον καναπέ σου κουρασμένος απο τη δουλειά με ένα ψιψίνι ή έναν κούταβο ξαπλωμένο πάνω στα πόδια σου, θα καταλάβεις τι στο καλό έλειπε τόσο καιρό απο τη ζωή σου.