Το Rebounding (ο τεχνικός όρος για το άλμα σε ένα μικρό τραμπολίνο) δεν είναι στην πραγματικότητα κάτι καινούριο. Ως άσκηση έγινε για πρώτη φορά δημοφιλής στη δεκαετία του ’80 από τους αστροναύτες της NASA. Τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στον χώρο του fitness. Όχι τυχαία αν σκεφτείς πως κάνοντας μόλις 15 λεπτά έχεις σημαντικά οφέλη. Πολλά περισσότερα από το να ανεβάσεις απλά τον καρδιακό σου ρυθμό ή να ιδρώσεις.

Φαντάσου το σαν να κάνεις σε κάθε κύτταρό σου ένα μασάζ. Πόσο πολύ επωφελείς ολόκληρο το σώμα σου με μοναδικό εξοπλισμό ένα τραμπολίνο. Αν και είναι έντονη προπόνηση, το διασκεδάζεις, αφού νιώθεις σαν παιδί.

Παρακάτω, θα ανακαλύψεις κάποιους επιπλέον λόγους, για να ξεκινήσεις:

Καύση λίπους

Όλοι γνωρίζουν πόσο βοηθάει το cardio στο να πάρει μπρος ο μεταβολισμός και να φύγει το ανεπιθύμητο λίπος. Ωστόσο, αρκετοί δε μπορούν να εντάξουν έντονες προπονήσεις (για παράδειγμα, το τρέξιμο ή το ποδήλατο) στην καθημερινότητά τους. Οι αναπηδήσεις στο τραμπολίνο αποτελούν ένα χαμηλότερης έντασης workout. Επιπλέον, είναι έως και 50% πιο αποτελεσματικό στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς σε σχέση με το τρέξιμο.

Ένα ακόμα bonus; Δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη τεχνική. Αντιθέτως, ίσως είναι και καλύτερα να μείνεις μακριά από οτιδήποτε περίπλοκο (όπως αυτά τα combo Zumba / rebounding μαθήματα). Ειδικά, αν ξεκινάς τώρα.

Βάλε, λοιπόν, μουσική, πάρε το τραμπολίνο και κάνε αναπηδήσεις για 15 με 20 λεπτά την ημέρα. Θα αρχίσεις να βλέπεις φοβερά αποτελέσματα.

Ενίσχυση της διάθεσης

Πέρα από το ότι ξυπνάει το παιδί μέσα σου, ενισχύει την καλή σου διάθεση και διώχνει το stress. Σε βοηθάει να απελευθερώσεις όλη την ένταση και τα αρνητικά συναισθήματα. Ενώ αυξάνονται τα καλά συναισθήματα που παίρνεις μετά από κάθε έντονη προπόνηση.

Ακόμα η ανάγκη συγκέντρωσης στην άσκηση διεγείρει όλα τα μέρη του εγκεφάλου σου. Επομένως, νιώθεις λιγότερο άγχος, πιο εστιασμένη και πιο συνδεδεμένη με το σώμα σου.

Μυική ενδυνάμωση

Ο βασικός λόγος που αποτελεί άσκηση των αστροναυτών, όταν επιστρέφουν στη γη, είναι γιατί συμβάλλει στην ενδυνάμωση των μυών – ξεκινώντας από το κυτταρικό επίπεδο. Κάθε φορά που κάνεις αναπηδήσεις, οι πνεύμονες, η καρδιά, τα οστά και οι μυς σου γίνονται όλο και πιο δυνατοί.

Για γρηγορότερα αποτελέσματα συνδύασε το τραμπολίνο με ασκήσεις ελεύθερων βαρών. Ή πρόσθεσε ασκήσεις Pilates πριν ή μετά το rebounding session σου.

Plus ότι εμπλέκει τον πυρήνα του κορμού σου, αφού κρατάει το σώμα σε όρθια θέση καθώς πηδάς. Τι σημαίνει αυτό; Γραμμωμένοι κοιλιακοί, αλλά και ενισχυμένο πυελικό έδαφος (άρα καλύτερο σεξ).

Αποτοξίνωση

Αυτό το μασάζ που τα κύτταρά σου λαμβάνουν από τις αναπηδήσεις σε κάνει να ιδρώνεις. Παράλληλα, καθαρίζει και το λεμφικό σου σύστημα. Κάτι που σε βοηθά να ενισχύεις το μεταβολισμό σου και να διευκολύνεις το πεπτικό σου σύστημα. Ακόμα, το δέρμα σου αρχίζει να λάμπει, καθώς οι τοξίνες στο σώμα σου φεύγουν.

Συμβουλή: Πριν ξεκινήσεις κάνε απαλό peeling. Το να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σου, θα σε βοηθήσει να αποβάλεις μέσω του ιδρώτα και όλες τις τοξίνες σου. Γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πιο σφιχτό και λαμπερό δέρμα.

featured image: outdoor voices