Δεν ξέρω αν τα έμαθες, αλλά πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι κάποιο spin-off της ταινίας Easy A. Και για να σε προλάβω, κάτσε να σου θυμίσω ποια ήταν η Easy Α που πριν μια δεκαετία περίπου έφερε τα πάνω κάτω στις ρομαντικές κομεντί.

Πριν γίνει Easy A, ήταν η Olive. Και πριν την Olive ήταν η Emma Stone. Ναι, αυτή η ηθοποιός με τα χίλια πρόσωπα. Η ταινία αντλεί πολλά στοιχεία από το -αρκετά παλιό- βιβλίο “The Scarlet Letter”. Σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή απλά. Η Olive είναι μια μαθήτρια λυκείου, εντελώς αόρατη. Μέχρι που αποφασίζει να βοηθήσει μερικούς συμμαθητές της να ξεφυγούν από την ίδια κατηγορία. Όλα ξεκινούν από έναν φίλο της που μόλις της έχει ανακοινώσει ότι είναι γκέι. Θέλει όμως να ξεφύγει από τα πικρόχολα σχόλια των υπολοίπων στο σχολείο. Και η Olive τον βοηθά σε αυτό. Κι έπειτα έρχονται κι άλλοι. Και ξαφνικά η Olive δεν είναι πια αόρατη, αλλά η πιο διάσημη κοπέλα του σχολείου.

Κάπου μακριά από την εποχή μας, εκεί που το texting δεν είχε προλάβει να γίνει μόδα και οι φήμες μεταδίδονταν στόμα με στόμα. Βλέποντας την ταινία δεν θα ξέρεις τι είναι χειρότερο. Είναι όμως και μια γενιά που ακόμα και χωρίς social media ήξερε πολύ καλά να κρίνει και να προκαλεί κόμπλεξ στους λιγότερο “cool”. Κάπου εκεί απορείς αν όντως τελικά σήμερα φταίει το Instagram, ή απλά διευκόλυνε κάποιους να συνεχίσουν αυτό που έκαναν.

Ο Bert Royal, που είχε γράψει το σενάριο για την πρώτη ταινία, λέγεται πως έχει πιάσει ήδη το στυλό του για τη δεύτερη.

Κι επειδή η “Easy A” είχε κάνει τεράστια επιτυχία όταν κυκλοφόρησε, απ’ότι φαίνεται ο Royal θα αναλάβει και τη σκηνοθεσία της επόμενης. Για την νέα ταινία έχουν ειπωθεί ελάχιστα. Ξέρουμε όμως ότι θα διαδραματίζεται στο ίδιο λύκειο. Κατά πάσα πιθανότητα όμως αυτή τη φορά η Olive θα λείπει. Η ταινία θα επικεντρωθεί σε κάποια άλλη παρέα και πιο συγκεκριμένα στο μικρότερο αδερφό της Olive, τον Chip. Απλά με κάποια διαφορετικά δεδομένα του σήμερα και φυσικά με social media. Τα ταμπού θέματα που θίγονταν τότε δεν θα είναι προφανώς τα ίδια. Άλλωστε υποτίθεται ότι αυτά του 2010 τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού.

Τότε η πρωταγωνίστρια δεχόταν bullying επειδή όλοι την θεωρούσαν “εύκολη” και ο φίλος επειδή ήταν γκέι. Τώρα που μπορούμε να μιλάμε πιο ανοιχτά γι’αυτά, τα θέματα θα είναι και πιο ξεκάθαρα. Χωρίς να απέχουν πολύ βέβαια. Η πραγματικότητα ενός λυκείου δεν έχει αλλάξει δραματικά. Η λογική όμως θα είναι η ίδια: ένα άτομο πάει να βοηθήσει κάποιο άλλο, τα πράγματα όμως εξελίσσονται εκτός ελέγχου.

φeatured Image: variety.com