Θα μπορούσα να πω ότι το «στερνή μου γνώση…» που έλεγαν οι παλιοί ταιριάζει γάντι στη συγκεκριμένη περίπτωση. Γιατί ξέρεις τι γίνεται; Καίγεσαι να κάνεις σεξ μαζί του παραβλέποντας το γεγονός ότι μετά τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

Φτιάχνεις ένα σενάριο επιθυμίας στο κεφάλι σου σύμφωνα με την εκδοχή που σε βολεύει. Κι εύχεσαι να αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Τον θες μπρουτάλ, αρσενικό, τον θες ρομαντικό. Ή μήπως πιστεύεις πως “the day after sex” θα σηματοδοτεί την έναρξη της ιδανικής σχέσης που έχεις πλάσει στο μυαλό σου; Ό,τι κι να έχεις φανταστεί να συμβαίνει πριν το σεξ μαζί του σίγουρα μετά θα αναγκαστείς να προσγειωθείς ανώμαλα στην πραγματικότητα. Γιατί σπάνια τα σενάρια σεξουαλικής φαντασίας που όλες ανεξαρτήτως φτιάχνουμε ικανοποιούν στο απόλυτο τις προσδοκίες μας.

Συνήθως πέφτεις από τα σύννεφα ή απλά εύχεσαι να ήσουν λίγο ακόμα εκεί ψηλά πριν αντικρίσεις τη γυμνή πραγματικότητα.

Θα ήθελα να ξέρω πως:

1. Ήταν το μόνο που ήθελε από μένα

Αρκετή φασαρία για το τίποτα βρε παιδί μου. Και ραντεβού και στενή πολιορκία για να πέσει ο πύργος, να κατέβεις από τη γόβα και να προσγειωθείς στο κρεβάτι του. Είναι η στιγμή της απογοήτευσης που χαλάλισες τόσες εργατοώρες να αναλύεις τη συμπεριφορά του στα κορίτσια. Και να καταλήγετε περίτρανα όλες μαζί πως μπορεί να είναι ο νορμάλ που σου ταιριάζει. Παίξε φίλε μου, αλλά παίξε δίκαια.

2. Συνήθως το καλό σεξ δε διαφημίζεται

Αυτός που έχει χρήματα σπάνια θα τον δεις να επιδεικνύεται για το τι ξοδεύει. Και κατά συνέπεια αυτός που στο σεξ είναι φωτιά, σπάνια θα τον δεις να μιλάει για τις σεξουαλικές του επιδόσεις. Αλλά βέβαια όταν γουστάρεις πας με κλειστά μάτια. Τα βλέπεις όλα «χαλαρά» και νομίζεις πως η ανασφάλεια που κρύβει «ο θεός του σεξ» είναι απλά μια χαζή αίσθηση του χιούμορ.

3. Το γρήγορο σεξ δε γίνεται σχεδόν ποτέ σχέση

Προσπαθείς να το παίξεις άνετη και μοντέρνα. Σκέφτεσαι πως έχουν περάσει αιώνες από την τελευταία φορά που είπες «όχι» όταν κάποιος σου πρότεινε αμέσως σεξ και θέλεις να πιστέψεις πως το καινούργιο σου κόλλημα θα σκεφτεί το ίδιο. Πως μετά το σεξ θα γνωρίσετε ο ένας τον πλούσιο εσωτερικό κόσμο του άλλου και θα γίνετε το ζευγάρι της χρονιάς, έτσι απλά. Το πιο σίγουρο αποτέλεσμα θα είναι πάντα «friends with benefits” με μπερδεμένα συναισθήματα ή και χωρίς.

4. Θα δω πτυχές του χαρακτήρα του που μπορεί να με τρομάξουν

Ή και όχι. Αυτό το σημείο το αφήνω ανοιχτό γιατί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Μπορεί ο τύπος να σε ψήνει στα ρομαντικά μηνύματα και φαντάζεσαι πως το σεξ μαζί του να είναι σαν ποιητική συλλογή κολλημένη στον πρώτο στίχο. Αλλά μόλις βρεθεί στο κρεβάτι το σεξ μαζί του ν αποδειχθεί μια μεταμόρφωση σε kinky partner ή σε εραστή δυτικών προαστίων.

5. Η σεξουαλική χημεία μπορεί να έρθει με κάποιον που δεν ταιριάζεις σε κανένα άλλο επίπεδο

Οι σχέσεις οι αδιέξοδες. Αυτές που δεν θέλεις να παραδεχτείς ούτε στον εαυτό σου. Ο τύπος που ακούει goth metal, παίζει μουσική σε μια μπάντα και έχει ιδανικές διακοπές το ελεύθερο κάμπινγκ. Τη στιγμή που η λέξη «κάμπινγκ» στα αυτιά σου είναι αποδεκτή μόνο σαν πρωταπριλιάτικο αστείο. Δε συχνάζεις σε pubs, δεν τρως βρώμικα. Αλλά το σεξ μαζί του ήταν η πιο hard sexual chemistry. Και εννοείται η απόδειξη πως η ζωή είναι άδικη. Πολύ άδικη.

6. Το καλό σεξ δεν έχει να κάνει πάντα με την εξωτερική εμφάνιση

Ελάτε να κλάψουμε πάνω από τα εξώφυλλο του «Men’s health». Για όλα εκείνα τα κορμιά που μας μοιράζουν εγκεφαλικά με τους κοιλιακούς τους. Αλλά να μην ξεχάσουμε να θυμηθούμε τις φορές που δεν κατάφεραν να μας κόψουν την ανάσα. Τις φορές που ο κούκλος ο αψεγάδιαστος αυτός που ήθελες να τον τσιμπήσεις πριν ξαπλώσετε για να δεις αν είναι αληθινός. Στο τέλος ήθελες να ξεχάσεις ότι υπήρξε στο κρεβάτι σου.

7. Το καλό σεξ δεν είναι ανάγκη να γίνει σχέση αλλά η ιδανική σχέση πρέπει να έχει καλό σεξ

Όση χημεία και να υπάρχει δεν είναι απαραίτητο να πιέζεις αυτό που δεν έρχεται αβίαστα. Είτε βρεθήκατε 10 φορές είτε 100 φορές δε σημαίνει πως γεννήθηκαν συναισθήματα. Το πολύ πολύ να αναπτύχθηκε μια κάποια οικειότητα. Αλλά μέχρι εκεί.

Η ιδανική σχέση από την άλλη εκτός από το να πεθαίνεις για τον άλλον. Πρέπει να σε πεθαίνει και ο άλλος ειδικότερα. Αλλιώς δε μιλάμε για σχέση αλλά συμβιβασμό με ημερομηνία (π)λήξης. Το χεις;