Σε κανένα δεν αρέσουν οι Δευτέρες. Καλά εντάξει, μας αρέσουν οι Δευτέρες μόνο όταν είναι Δευτέρες τριημέρου είτε το πολύ Δευτέρες διακοπών.  Ώρες ώρες σκέφτομαι εάν τη Δευτέρα τη λέγανε Τρίτη ή Τετάρτη, θα είχε και πάλι αυτό το καταραμένο μίασμα. Καμιά φορά τη θαυμάζω κιόλας, γιατί στέκεται πάντα  εκεί αυστηρή και αγέρωχη τις τελευταίες μέρες, μήνες, χρόνια ίσως και από πάντα χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις μικρότητες του κάθε πικραμένου που θέλει να ρίξει όλα τα φταιξίματα πάνω της.

coffee-monday-quotes-tumblr-favim-com-4024996

  • Είναι η μέρα που όλοι υποστηρίζουν ότι θα σταματήσουν το κάπνισμα και να τρώνε τα νύχια τους, θα αρχίσουν δίαιτα, θα ξεκινήσουν γυμναστήριο και τα λοιπά και τα λοιπά… Και μόνο και μόνο επειδή κανένας δε τη συμπαθεί, κανένας και δε θα παραμείνει πιστός στους στόχους του. Θα παίξουν όλοι τα παλικάρια τη Δευτέρα (έτσι για τα μάτια της Δευτέρας που λέγαμε) και τη Τρίτη θα κυλήσουν πάλι στο βούρκο των ατασθαλιών.
  • Είναι η αρχή της εβδομάδας. Μιας εβδομάδας πιεστικής, ρουτινιάρικης που όλοι εύχονται να τελειώσει.
  • Είναι η πλήρης απογοήτευση μετά από ένα όμορφο και φανταστικό Σαββατοκύριακο που απλά την είχες βγάλει στο καναπέ με τις πυτζάμες αρκουδάκια σου, βλέποντας μια σειρά που έχεις μάθει όλα τα επεισόδια απέξω.
  • Είναι μέρα που πας δουλειά και τα emails σου έχουν πάρει φωτιά. Λες και το κάνουν επίτηδες για να σε προειδοποιήσουν ότι αυτή εβδομάδα δε θα είναι καθόλου εύκολη.
  • Μέρα των meetings, των brainstormings, μέρα που σου αναθέτονται τα περισσότερα καθήκοντα για όλη την εβδομάδα. Λες και το κάνουν επίτηδες για να σου βγάλουν ξινό το Σαββατοκύριακο.
  • Η ορθότερη μέρα για να τσακωθείς με το ντελιβερά του παγωμένου σου εσπρέσο με σιρόπι καραμελοβανιλίας και νιφάδες καρύδας γιατί έκανε δύο ώρες να σου φέρει το αγαπημένο σου ρόφημα.
  • Η χειρότερη μέρα να γράφει κάποιος διαγώνισμα, εξετάσεις ή γενικότερα να λαμβάνει μέρος σε οποιοδήποτε τρόπο αξιολόγησης. Αυτά γίνονται όταν νομίζεις ότι οι Δευτέρες ακολουθούν μετά από το ένα μεγάααλης διάρκειας Σαββατοκύριακο και σαφώς φανταζόσουν ότι θα είχες άπλετο χρόνο για να προετοιμαστείς. Και το χειρότερο, ναι το έχεις αντιληφθεί μετά την επιστροφή σου από τον απογευματινό καφέ της Κυριακής.
  • Η μέρα που θες να διαγραφεί από όλα τα ημερολόγια παγκοσμίως.
  • Η μέρα που αν έχεις γενέθλια κανένας δε σε υπολογίζει.

Ας πούμε λοιπόν ένα μεγάλο respect στην Τρίτη που δέχτηκε να αποτελεί την απόλυτη μέρα γρουσουζιάς κάθε φορά που συμπίπτει με τις 13 του μήνα. Αν και δε τη φοβάμαι τη Δευτέρα. Πάλι ίδια θα ήτανε και ακόμη χειρότερη!

large