Γιατι οι αντρες θελουν τις δυσκολες γκομενες;

Η ακριβής ερώτηση της Μαριλένας, που προσγειώθηκε στο Twitter μου, ήταν 'γιατί οι άντρες γουστάρουν τις high maintenance γκόμενες;', μόνο που εγώ δεν έπιασα ακριβώς, ποιες είναι high και ποιες είναι low maintenance και την έβαλα να μου τα εξηγήσει.

41be24a2001b1f295001fe98_large

Αυτό που θέλει, λοιπόν, να μάθει είναι, γιατί οι άντρες έχουμε την τάση να κολλάμε με γκόμενες λίγο παρανοϊκές, λίγο γκρινιάρες, λίγο απαιτητικές, λίγο ανικανοποίητες, που ταυτόχρονα κάνουν και σκηνές. Με άλλα λόγια Μαριλένα μου, θες να μάθεις γιατί εμείς οι άντρες είμαστε τόσο μαζόχες.

Κατ' αρχήν, εύγε, η ερώτησή σου είναι εύστοχη, καθώς πράγματι συμβαίνει αυτό, με αρκετούς από εμάς. Κατά δεύτερον, θα σου απαντήσω αντιστρέφοντας την ερώτηση. Δεν είναι δίκαιο; Μια χαρά δίκαιο είναι. Γιατί τα κορίτσια γουστάρουν τους δύσκολους άντρες; Έ; Γιατί τα κορίτσια γουστάρουν τα κακά παιδιά;

Επειδή το θέμα καίει, θα τοποθετηθώ από καρδιάς. Ό,τι πιστεύω για τη δική σου ερώτηση, πιστεύω και για την αντίστροφη. Οι άνθρωποι σκαλώνουν με high maintenance ανθρώπους του άλλου ή του ίδιου φύλου για μια σειρά από λόγους.

(θα μιλήσω για 'δύσκολες γκόμενες' από δω και πέρα γιατί είναι μπελάς να βάζω συνέχεια το αρσενικό και το θηλυκό)

 1. Αυτές οι γκόμενες, κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Σίγουρα, δεν είναι αυτές που θα μας έρθουν πρώτες στο μυαλό όταν ακούμε για 'καλά κορίτσια', αλλά μας κρατάνε στην τσίτα. Sad but true.

2. Πολλοί από εμάς, πάσχουμε από το σύνδρομο του δυνητικού ήρωα. Δύσκολη; Αντέχω. Ξινή με τους φίλους μου; Θα την αλλάξω. Απότομη μαζί μας; Είναι που μας θέλει μωρέ. Κοιμόμαστε όρθιοι, καλά το κατάλαβες. Ο λόγος που αφηνόμαστε στον ύπνο, είναι γιατί πιστεύουμε -κι ας μην το παραδεχόμαστε- ότι μπορούμε να αλλάξουμε μια high maintenance γκόμενα. Εμείς. Μόνο εμείς. Γιατί μες στην παρανόηση και την τύφλα του έρωτα, θεωρούμε λογικό το ότι παίδευε όλους της τους πρώην. Γιατί νομίζουμε, ότι είμαστε διαφορετικοί απ' αυτούς, ότι θα τα/την καταφέρουμε.

3. Επίσης, πολλοί από εμάς δεν είμαστε καθόλου σε συγχρονισμό με τη πραγματική μας εικόνα/αξία. Αυτό ταυτίζεται αρκετά με την έλλειψη αυτοπεποίθησης, αλλά όχι απόλυτα. Με απλά λόγια, ακριβώς επειδή δεν ξέρουμε/ψάξαμε πόσο πιο γλυκούς και ήπιους ανθρώπους ΑΞΙΖΟΥΜΕ, μπλέκουμε με ανθρώπους-απάνθρωπους και αδυνατούμε να βγούμε απ' τον φαύλο κύκλο.

4. Η τέταρτη, και πιο δυσοίωνη εξήγηση για τη συγκεκριμένη τάση, είναι ότι οι δύσκολες γκόμενες (νομίζουμε ότι) μας ανεβάζουν στα μάτια των άλλων. Δώσε μου μια όμορφη, αλλά πανεύκολη γκόμενα και δώσε μου και μια γλυκούλα, αλλά πανδύσκολη. Θα με δεις πολλές φορές να σφάζομαι με την πανδύσκολη. Ψέματα. Θα με δεις πολλές φορές να τρέχω από πίσω της. Πριν απ' αυτό όμως, θα την έχω διαλέξει.

5. Δεν θέλω να ρίξω το επίπεδο, αλλά αυτά που σου λέω είναι βγαλμένα απ' τη ζωή Μαριλένα. Ως τέτοια λοιπόν, οφείλω να πετάξω και τον παράγοντα σεξ στο τραπέζι. Έχεις αναρωτηθεί γιατί ένας άντρας τρέχει πίσω από ένα αμφιλεγόμενο κορίτσι. Αναρωτήθηκες και απευθύνθηκες στο delivery boy. Δεν σου πέρασε από το μυαλό ότι τα κακά κορίτσια κάνουν το καλύτερο σεξ;

Τι να κάνω Μαριλένα, χρειάστηκε να σκάψω βαθιά για να σου απαντήσω. Πέρα απ' την πλάκα μερικών σημείων, είναι φανταστικά ευχάριστο ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι ανάμεσά μας που καλύπτονται με πολύ πιο φυσιολογικές περιπτώσεις ανθρώπων.

Πώς εξηγείται αυτό; Να ρωτήσουμε τους ίδιους. Καλά, επειδή επιμένεις, θα σου απαντήσω. Όσο πιο γεμάτος και ικανοποιημένος με τον εαυτό του είναι κάποιος, τόσο πιο 'εύκολους' ανθρώπους θα χρειάζεται στη ζωή του. Αυτά από μένα. Καλή τύχη σε όλους μας.

2 replies
  1. alice
    alice says:

    Μια κουβέντα: Τηλεοπτικά πρότυπα. Ο κόσμος της γενιάς μας ταυτίστηκε παιδιόθεν με χαρακτήρες σειρών που κυνηγούν μετά μανίας τον/την άπιαστο/άπιαστη. Το αντικείμενο του πόθου τους βγάζει το λάδι και βλασφημούν την ώρα και τη στιγμή που πρωτοσυναντήθηκαν. Αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο όλοι είναι πεπεισμένοι ότι θα υπάρχει αίσιο τέλος. Αμ δε! Ακόμη και οι σεναριογράφοι σειρών και ταινιών κάποια στιγμή κατάλαβαν ότι το αίσιο τέλος δεν είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικό και αποφάσισαν να δείξουν και κάτι άλλο. Την εκδοχή «μακριά κι αγαπημένοι». Κι έτσι μετά από ένα σωρό συναισθηματικές διακυμάνσεις τα πρότυπά μας εξελίχθηκαν από βασανισμένα και δικαιωμένα σε σκέτο βασανισμένα.

    Απάντηση

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.