Οι Παρθένοι είναι γνωστοί για την τελειομανία τους. Αυτό υπάρχουν φορές που θεωρείται πολύ θετικό. Σωστά; Ναι, αλλά μπορεί να είναι αυτό που κάποιες φορές κάνει την Παρθένο τόσο – μα τόσο- ενοχλητικό για εμάς τους υπόλοιπους. Από τα υψηλά τους standards έως την ανάγκη τους να γίνονται τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως τα θέλουν, οι Παρθένοι είναι από τα ζώδια που μας δυσκολεύουν να κατανοήσουμε και να συναναστραφούμε.

Εδώ θα δεις τα χαρακτηριστικά του Παρθένου που τον κάνουν τόσο δύσκολα διαχειρίσιμο (για να το θέσουμε ευγενικά) για εμάς τους υπόλοιπους.

Είναι τελειομανείς

Οι Παρθένοι είναι ανένδοτοι για τα πάντα και χρειάζονται τα πράγματα να γίνονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Αν και αυτό είναι χρήσιμο για αυτούς, μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό για όλους τους άλλους. Συχνά προβάλλουν αυτή τη νοοτροπία σε άλλους και αναμένουν και από τους υπόλοιπους να είναι τελειομανείς.

Εάν δεν έχεις ήδη αυτό το γνώρισμα στη δική σου προσωπικότητα, ένας Παρθένος θα σε τρελάνει.

Είναι άκαμπτοι

Αγαπούν να κολλάνε με τα γεγονότα και την κοινή λογική, αλλά αυτό δεν αφήνει καθόλου χώρο για φαντασία. Εάν εσένα σου αρέσει να ονειρεύεσαι, μπορεί να είναι λίγο απογοητευτικό να έχεις έναν Παρθένο στη ζωή σου.

Θα απαντήσουν σε όλα τα σχόλιά σου και τις ιδέες σου με πραγματικά γεγονότα και στατιστικά στοιχεία.

Είναι control freaks

Αυτό συμβαδίζει με την τελειομανία τους και πιθανώς δεν αποτελεί έκπληξη. Οι Παρθένοι πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν τον έλεγχο ΚΑΘΕ κατάστασης, μεγάλης ή μικρής. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τους άλλους να νιώθουν σαν να παίρνουν μονίμως εντολές. Προφανώς, αυτό προκαλεί μεγάλη ενόχληση.

Μη διστάσεις να του πεις πότε να υποχωρήσει καθώς πιθανώς δεν συνειδητοποιεί ότι προσπαθεί να σε ελέγξει.

Είναι πολύ προβλέψιμοι

Οι Παρθένοι έχουν εμμονή με την καθημερινή τους ρουτίνα, αλλά ίσως παραπάνω από όσο είναι ανεκτό. Δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη ζώνη άνεσής τους και ο αυθορμητισμός για αυτούς δεν αποτελεί επιλογή.

Αυτό συχνά είναι ενοχλητικό εάν εσύ θέλεις να ακολουθείς τη ροή της καθημερινότητας και όχι την αυστηρή ρουτίνα.

Είναι υπερβολικά οργανωτικοί

Οι Παρθένοι διατηρούν τα πράγματα οργανωμένα και καθαρά. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται καλό, μπορεί να έχεις διαφορετική άποψη αν καταλήξεις με έναν συγκάτοικο Παρθένο. Δεν αντέχουν να έχουν τίποτα ακόμη και λίγο εκτός ελέγχου και θα αναστατωθούν αν δουν ότι έχεις μετακινήσει κάτι. Ακόμα και ένα κουτάλι στο συρτάρι της κουζίνας.

Χαλαρώνουν σπάνια

Ένας Παρθένος δυσκολεύεται να χαλαρώσει αρκετά.

Είναι λίγο άκαμπτοι και δεν μπορούν να χαλαρώσουν εκτός εάν έχουν τελειώσει όλες οι ευθύνες και οι εκκρεμότητές τους. Αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό γιατί μπορεί εσύ να νιώθεις ότι δεν μπορείς ποτέ να κάνεις τον Παρθένο που έχεις στη ζωή σου να κάνει κάτι διασκεδαστικό.

featured photo: Twenty20.com/musiena