Πρόκειται για μια Αμερικανική σειρά που ξεκίνησε να προβάλλεται στο κανάλι CW το φθινόπωρο του 2013 και πρόσφατα, με την λήξη της πρώτης σεζόν, έχει αρχίσει να κατακτά την Ευρώπη.

Screen-Shot-2013-11-13-at-11.44.40-PM

Η σειρά περιγράφει την ιστορία της Mary, της βασίλισσας της Σκωτίας, από τη στιγμή που αποφασίζει να μετακομίσει το 1557 στη Γαλλία και να παντρευτεί τον πρίγκιπα Francis σε μια προσπάθεια να σώσει τη χώρα της. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο εύκολα καθώς το βασίλειο της Γαλλίας είναι γεμάτο από διαπλοκές, παρασκήνιο, δεισιδαιμονίες και σκοτεινές δυνάμεις. Για πόσο καιρό θα παραμείνει στον θρόνο;

Και μιας και οι φαν της σειράς που κέρδισε το βραβείο «Favorite New TV Drama» στο φετινό People’s Choice Awards περιμένουν με αγωνία το φθινόπωρο και τη δεύτερη σεζόν, σας παρουσιάζω μερικούς λόγους για να την ξεκινήσετε κι εσείς.

Θυμίζει λίγο από Game of Thrones

Παιχνίδια εξουσίας, διαπλοκές, έρωτες και βία. Το Reign θυμίζει αρκετά την μυθική σειρά Game of Thrones, όμως είναι ενταγμένο σε ένα πραγματικό ιστορικό πλαίσιο, κι ας μην ακολουθεί πάντα το σενάριο της ιστορίας, ενώ η βία του είναι αρκετά πιο περιορισμένη. Τουλάχιστον στην πρώτη σεζόν!

Οι μουσικές επιλογές είναι εξαιρετικές

Από τους τίτλους αρχής μέχρι και την πιο απλή σκηνή, οι επιλογές της μουσικής που ντύνει τους διαλόγους είναι πάντοτε πολύ καλές. Καμιά φορά μάλιστα, θα παρατηρήσετε και μερικές σύγχρονες πινελιές, όπως για παράδειγμα το τραγούδι Royals της Lorde, παιγμένο από όργανα της εποχής.

Θα πάρετε μαθήματα στυλ

Ναι, μπορεί η ταινία να λαμβάνει χώρα στην Αναγεννησιακή Γαλλία, όμως, όπως είχε πει και ο Yves Saint Laurent, «fashion fades, style is eternal». Εξάλλου τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα που φοράνε οι πρωταγωνίστριες είναι η τελευταία λέξη της μόδας: crown headbands, «κορώνες» λουλουδιών, βραχιόλια που ενώνονται με δαχτυλίδια.

Για τα φρέσκα πρόσωπα

Οι πρωταγωνιστές του Reign είναι σχετικά νεοφερμένοι ηθοποιοί από Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία. Είναι όλοι πολύ καλοί αν και η κύρια πρωταγωνίστρια, η Adelaide Kane, έχει ξεχωρίσει με την δυναμική προσωπικότητά της, όχι μόνο ως βασίλισσα Mary αλλά και ως ηθοποιός.