Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αρκετούς φίλους από την παιδική μας ηλικία, και λιγότερους από την ενήλικη ζωή μας. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή τα παιδιά είναι πολύ πιο ανοιχτά στο να γνωρίσουν νέο κόσμο. Ή επειδή όταν ήμασταν παιδιά ή έφηβοι είχαμε μεγαλύτερο κοινωνικό κύκλο (σχολείο, φροντιστήριο, εξωσχολικές δραστηριότητες κλπ.).

Στο ποιος είναι όμως ο κοινωνικός σου κύκλος, πως τον αποκτάς και πως τον διατηρείς παίζει ρόλο και το ζώδιό σου. Εδώ λοιπόν θα δεις τι σε δυσκολεύει τόσο, εάν σε δυσκολεύει κάτι, στο να κάνεις νέους φίλους.

Κριός

Στη δική σου περίπτωση η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι θέλουν πολύ να γίνουν φίλοι σου. Το θέμα είναι πως ορισμένες φορές είσαι τόσο ενθουσιώδης και παρορμητικός, δεν είσαι συνεπής, αλλάζεις τα σχέδιά σου τελευταία στιγμή, που δυσκολεύονται πολλοί να συμβαδίσουν μαζί σου.

Ταύρος

Δεν αφήνεις καθόλου εύκολα νέους ανθρώπους να μπαίνουν στη ζωή σου. Γενικά θεωρείς που σου φτάνουν αυτοί που έχεις ήδη. Ακόμα και όταν το κάνεις είσαι τόσο επικριτική μαζί τους για τις προϋποθέσεις που δεν πληρούν, που τους απομακρύνεις.

Δίδυμοι

Γενικά δεν σου είναι καθόλου δύσκολο το να κάνεις νέους φίλους. Είσαι υπερβολικά κοινωνικό ζώδιο. Το πρόβλημα είναι ότι ξεχνιέσαι πολύ εύκολα. Αποσπάται η προσοχή σου από την έντονη κοινωνική σου ζωή και τις δραστηριότητές σου και ξεχνάς τους φίλους σου. Οπότε λογικό είναι να σε ξεχνάνε και αυτοί.

Καρκίνος

Αγαπάς πραγματικά και κάνεις τα πάντα για τους φίλους σου. Ωστόσο μερικές φορές γίνεσαι υπερβολικά συναισθηματικός, βγάζεις από μέσα σου όλο το δράμα ακόμα και σε ασήμαντες περιστάσεις. Έτσι ίσως κάνεις τους άλλους να νιώθουν ότι πνίγονται.

Λέων

Είναι γνωστό πως σου αρέσει να μπαίνεις σε έναν χώρο και να κάνεις εντύπωση. Να τραβάς τα βλέμματα. Για αυτό δεν δυσκολεύεσαι να προσελκύσεις νέους ανθρώπους. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές οι άλλοι δεν σε πλησιάζουν γιατι φοβούνται πως θα ζουν στη σκιά σου.

Παρθένος

Παρόλο που ειλικρινά είσαι ένας υπέροχος φίλος, δεν έχεις πολλούς φίλους. Και αυτό συμβαίνει για δύο λόγους. Πρώτον, δεν είσαι ιδιαίτερα προσιτός και με μια πρώτη επαφή δείχνεις εντελώς απόμακρος. Και δεύτερον, δεν είναι πολύ εύκολο για τους άλλους να χειριστούν τη σαρκαστική σου διάθεση και την κριτική που τους κάνεις.

Ζυγός

Είσαι τόσο κοινωνικό ον που όλοι νομίζουν ότι έχεις εκατοντάδες φίλους. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Με φόβο να μην δυσαρεστήσεις κανέναν και να τους κρατάς όλους ευχαριστημένους γίνεσαι τρομερά αναποφάσιστος. Δεν λες ποτέ όχι, δεν διαλέγεις ποτέ που θα πάτε για ποτό, δεν αποφασίζεις για τίποτα. Αυτό να ξέρεις πως όταν γίνεται συνέχεια, είναι κουραστικό.

Σκορπιός

Είτε το πιστεύεις είτε όχι, οι γύρω σου στην πρώτη σας επαφή σε φοβούνται. Κανείς δεν είναι σίγουρος για το πως ακριβώς να σε προσεγγίσει. Και η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο. Είσαι των άκρων Σκορπιέ. Είτε δεν θα μιλάς καθόλου, μισείς το small talk, είτε θα μπαίνεις σε πολύ προσωπικές συζητήσεις, που συνήθως φέρνουν τον άλλον σε δύσκολη θέση.

Τοξότης

Είναι εύκολο να προσεγγίσεις τον Τοξότη, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να τον κρατήσεις κοντά σου. Και αυτό ισχύει και στις ερωτικές αλλά και στις φιλικές σχέσεις. Έχει μια τόσο ισχυρή ανάγκη για ανεξαρτησία που συχνά απλά εξαφανίζεται από όλους. Λογικό είναι αυτή η συμπεριφορά να μπερδεύει τους φίλους του και κάποιοι να απομακρύνονται.

Αιγόκερως

Άλλο ένα ζώδιο με λίγους φίλους και καλούς. Εκτός από το γεγονός πως έχεις μια αίσθηση του χιούμορ που δύσκολα καταλαβαίνουν οι άλλοι, η αλήθεια είναι πως δεν προσπαθείς ιδιαίτερα για τις φιλικές σου σχέσεις. Είσαι της άποψης πως όποιος το θέλει πραγματικά θα μένει δίπλα σου χωρίς πολλή προσπάθεια και περιττές συζητήσεις.

Υδροχόος

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το πόσο ενδιαφέρον άτομο είσαι. Για αυτό και ο περισσότερος κόσμος που σε γνωρίζει θέλει να κρατάει επαφή μαζί σου και να είναι φίλος σου. Το θέμα είναι πως, όπως και ο Τοξότης, εξαφανίζεσαι. Παίρνεις το χρόνο σου μακριά από όλους, και όταν επιστρέφεις δεν είναι όλοι εκεί να σε περιμένουν.

Ιχθείς

Σου αρέσει να συναναστρέφεσαι με νέο κόσμο και να κάνεις φίλους. Είσαι ένας πολύ δοτικός, ευγενικός και γεμάτος καλοσύνη άνθρωπος. Πολλές φορές όμως το παρακάνεις με την τόσο καλή σου διάθεση και το πόσο εξυπηρετικός είσαι και οι άλλοι σε βλέπουν με καχυποψία. Είναι πιθανό να έχεις χάσει ανθρώπους από κοντά σου επειδή πίστευαν ότι κάτι έκανες και το κρύβεις κάτω από την υπερβολική δόση ευγένειας.

featured photo: unsplash.com/@beccatapert