Το μαύρο είναι η πιο safe επιλογή για stylish εμφανίσεις χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Τόσες και τόσες celebrities, όπως οι αδελφές Olsen, συνηθίζουν να τα επιλέγουν και να τα αναδεικνύουν.

Παρόλα αυτά, οι φωτογράφοι συμβουλεύουν να τα αποφεύγουμε σε μία φωτογράφιση. Το μαύρο είναι το χρώμα που κολακεύει λιγότερο στις φωτογραφίες, αφού όταν καταλαμβάνει μεγάλες επιφάνειες στο κάδρο, την κάνει να δείχνει αρκετά flat. Το μαύρο είναι το πιο σκούρο χρώμα και απομακρύνει το φως. Έτσι, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αντισταθμίσει η κάμερα το σκοτάδι για να εισέλθει φως στην εικόνα, η οποία εν τέλει παραμορφώνεται και γκριζάρει το αντικείμενο. Από την άλλη, βέβαια, και το λευκό δεν είναι η ιδανικότερη επιλογή σε μία φωτογραφία. Το λευκό, αντίθετα από το μαύρο, αντανακλά το φως και θαμπώνει την εικόνα.

harpers bazaar

Επίσης, η Sara Maggioni, Director of Retail & Buying της WGSN, εξηγεί στο Grazia, πως ακόμα και αν παραμένει το μαύρο χρώμα στις top επιλογές του καταναλωτικού κοινού, συνηθίζεται περισσότερο να συνδυάζεται με prints και έντονους τόνους. Αυτό συμβαίνει καθώς, από τότε που υπάρχουν τα social media, οι άνθρωποι βγάζουν φωτογραφίες πλέον με βάση το πώς δείχνουν στην εικόνα. Γι’ αυτό επιλέγουν περισσότερο retro patterns και έντονα χρώματα, τα οποία και αναδεικνύουν τη φωτογραφία.

Επομένως, τη επομένη φορά που θα ξέρεις ότι θα φωτογραφηθείς –σε κάποιο γάμο για παράδειγμα- θα αφήσεις τα αγαπημένα σου μαύρα items πίσω στη ντουλάπα και θα επιλέξεις κάποιο outfit με χρώμα ή print.

Δες ακόμα: Το να φοράς συνέχεια μαύρα δεν είναι καθόλου βαρετό
featured photo: Le 21ème