Είτε αποφασίσεις να κάνεις πλούσια σάλτσα ντομάτας ή μία πιο στεγνή εκδοχή, το βασικό είναι να χρησιμοποιήσεις τα κελύφη για να ετοίμασε ένα πλούσιο ζωμό γαρίδας και να μην παραψήσεις τις γαρίδες.” λέει η @themothercook στη λεζάντα του βίντεο.

Υλικά για 4 άτομα:

250 γρ ζυμαρικά (ανάλογα τα άτομα)

Μαρινάδα:

10-12 μεγάλες γαρίδες (ή περισσότερες)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2-1 λεμόνι, τον χυμό του

1 κ.σ. γλυκάνισο κοπανισμένο

Για το τηγάνι:

1-2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό

1-3 σκελίδες σκόρδο

10-15 ντοματίνια (ή περισσότερα)

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

ξύσμα λεμονιού

μπούκοβο

ελαιόλαδο

Πώς θα το φτιάξεις:

Μαρινάρουμε τις καθαρισμένες γαρίδες με λεμόνι ελαιόλαδο και κοπανισμένο γλυκάνισο, για 10′.

Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν περίπου 7-8′. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια και αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά να μαραθούν, για περίπου 10-15′. Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά τα πιέζουμε με την κουτάλα να σπάσουν και να ελευθερώσουν το ζουμί τους. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και γυρίσουμε το τηγάνι στη φωτιά μέχρι να καραμελώσει καλά η σάλτσα, άλλα 5′ περίπου.

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε λίγο υγρό από τα μακαρόνια. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τα καρυκεύματα. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ψήνουμε για 2-3′ περίπου από κάθε μεριά.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Μπορούμε να πασπαλίσουμε με ξύσμα λεμονιού μπούκοβο και έξτρα ελαιόλαδο. Απολαμβάνουμε όσο είναι ακόμα ζεστή!