Φρυγανισμένο ψωμί με τυρί cottage και ψητά βερύκοκα  Savoir Villea

Η ιδέα για αυτή τη συνταγή ήρθε μετά από μια σύντομη εξόρμηση της τελευταίας στιγμής που είχα με την κολλητή μου την ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Μαζί μας πήραμε ένα μαγιό, μια αλλαξιά ρούχα και το αμάξι μου και φύγαμε όσο πιο γρήγορα γινόταν για το Ναύπλιο. Εκεί, περάσαμε πολλές ώρες στην παραλία όπου πλατσουρίσαμε άφθονα και φάγαμε φρέσκα βερύκοκα που είχα φέρει μαζί μου. Η ξεγνοιασιά που ζήσαμε εκείνη την ήμερα είχε καιρό να μας συμβεί, καθώς και οι δύο δουλεύουμε ακατάστατα ωράρια, κοιμόμαστε ελάχιστα και σκεφτόμαστε συνεχώς τις διακοπές.

Η παρέα των φίλων, ειδικά των κολλητών, πάντα είναι η καλύτερη. Όταν πάλι συνδυάζεται με καλό φαγητό και λίγο κρασί, γίνεται ακόμα καλύτερη. Η συνταγή αυτή με φρυγανισμένο ψωμάκι, πλούσιο τυρί cottage και ζουμερά ψητά βερύκοκα είναι ό,τι πρέπει για πρωινά ή late afternoons στον κήπο, στη βεράντα ή όπου αλλού σας βρει το καλοκαίρι παρέα με τους φίλους σας. Εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και το καλύτερο; Όσα βερύκοκα μένουν μπορείτε να τα φάτε σκέτα ή με λίγη γραβιέρα για πιο αλμυρή γεύση.

υλικά (για 4 μερίδες)

4 φέτες καλής ποιότητας ψωμί

200γρ τυρί cottage

6-8 βερύκοκα χωρίς το κουκούτσι, κομμένα στη μέση

ελαιόλαδο

αλάτι/πιπέρι

αλουμινόχαρτο

ψησταριά ή γκριλ

Φρυγανισμένο ψωμί με τυρί cottage και ψητά βερύκοκα  Savoir Villea

Διαδικασία

  1. Λαδώστε ελαφρά τις φέτες ψωμιού και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ προσθέστε τα βερύκοκα, 2 κουταλιές ελαιόλατο και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε πολύ καλά και μεταφέρετε τα βερύκοκα σε λίγο αλουμινόχαρτο που θα κόψετε.
  3. Ψήστε τις φέτες ψωμιού μέχρι να αποκτήσουν χρώμα και λίγο πιο δίπλα (εάν υπάρχει χώρος) ψήστε τα βερίκοκα μέσα στο αλουμινόχαρτο για 2 λεπτά. Έπειτα ανοίξτε το αλουμινόχαρτο και αρχίστε να γυρίζετε τα βερύκοκα από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν καλά και να μαλακώσουν.
  4. Αλείψτε κάθε φέτα ψωμιού με αρκετή ποσότητα τυρί cottage και πασπαλίστε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο αν θέλετε. Κόψτε τα ψητά βερύκοκα σε μικρές φέτες και στολίστε τις φέτες ψωμιού.
  5. Απολαύστε μαζί με λίγο κρασί ή παγωμένη μπύρα.

Για περισσότερες νόστιμες συνταγές μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μου «Μέλι και Κανέλα» στο http://meliandcinnamon.blogspot.com/