Γνωρίζεστε, υπάρχει μία σπίθα, βγαίνετε ξανά βγαίνετε και σου πετάει το κλασικό «σε συμπαθώ πολύ αλλά προτιμώ να είμαστε φίλοι.» Welcome to the friend zone! Τι είναι αυτό; Μία άκρως εκνευριστική κατάσταση όπου ο ένας θέλει κάτι παραπάνω από μία σχέση ενώ ο άλλος προτιμά τη φιλιά και δεν το πάει στο ερωτικό. Από τη μία είναι κάτι το διαχειρίσιμο, γιατί αυτό το ξεκαθάρισμα γίνεται στην αρχή μίας γνωριμίας. Αλλά από την άλλη όπως και να το κάνουμε, όταν τον θέλεις αλλά εκείνος δεν σε θέλει, σε πειράζει λίγο. Ή και πολύ! Σε αυτές τις περιπτώσεις σκέψου τα παρακάτω για να νιώσεις καλύτερα.

Η φιλιά είναι εξίσου σημαντική με μια σχέση

Παίρνεις άλλα πράγματα από μια φιλική σχέση και άλλα από μια ερωτική σχέση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η μια είναι καλύτερη από την άλλη. Εάν θέλεις να έχεις αυτόν τον άνθρωπο στη ζωή σου, τότε μπορεί να αποκτήσετε μία πολύ όμορφη φιλία. Προσοχή όμως! Η λύση δεν είναι να γίνεται φίλοι και εσύ να ελπίζεις πως εκείνος με την πάροδο του χρόνου θα θέλει κάτι παραπάνω. Όχι πως δεν είναι πιθανό, αλλά δεν είναι το σωστό σκεπτικό για να προστατέψεις τον εαυτό σου.

Αφού το θέλω, τότε πρέπει να γίνει

Πολλές φορές ξεχνάμε πως μπορεί ο άλλος για τους δικούς του λόγους να μην θέλει κάτι παραπάνω και να προτιμάει να κρατήσει τη σχέση σε φιλικό επίπεδο. Ναι, μπορεί να υπάρχει η σπίθα μεταξύ σας αλλά δεν είναι απαραίτητο πως πρέπει να κάνετε κάτι γι’ αυτό. Ίσως το timing να είναι απολύτως λάθος οπότε προτιμάει να το καθυστερήσει παρά να το χαλάσει. Μπορεί να μην είναι έτοιμος για κάτι σοβαρό αλλά να σε θέλει στη ζωή του παρ’ όλα αυτά.

Ξεκαθάρισε τα θέλω σου, αλλά βάλε και τα όρια σου

Δεν είναι απαραίτητο να σεβαστείς την απόφαση του άλλου πως θέλει να είστε απλά φίλοι. Εάν εσύ έχεις αποφασίσει πως θα ήθελες κάτι παραπάνω, τότε το να μείνετε μόνο φίλοι δεν είναι μια διαδικασία στην οποία χρειάζεται να μπεις. Βάλε τα όρια σου και δες μέχρι που αντέχεις. Αν πιστεύεις πως δεν θα σου κάνει καλό να έχεις ακόμα και μια φιλική επαφή μαζί του, τότε μπορείς πολύ απλά να απομακρυνθείς.

featured image: Thought Catalog