Μετά από συνεχείς αναβολές λόγω της πανδημίας, η νέα ταινία του Wes Anderson με αυτό το εντυπωσιακό καστ, βρίσκεται επιτέλους στις αίθουσες διάφορων χωρών και σύντομα και στης Ελλάδας. Όσοι όμως βρίσκονται στο Λονδίνο έχουν έναν ακόμη λόγο να χαίρονται, και αυτός είναι η έκθεση που επιμελήθηκε ο art director της ταινίας. Έτσι, ο κόσμος του French Dispatch και η φανταστική πόλη Ennuie-sur-Blazé είναι πλέον ανοιχτά για τους επισκέπτες.

Η έκθεση French Dispatch διαθέτει πολλά από τα original στοιχεία που βλέπουμε στην ταινία

Τα αληθινά σκηνικά, μινιατούρες και τα κουστούμια είναι τα βασικότερα. Κάθε επισκέπτης έχει την ευκαιρία να δει από κοντά το γραφείο του Howitzer, του εκδότη του French Dispatch. Εκεί μέσα μπορεί να δει πώς γινόταν η επιλογή των κειμένων αλλά και η εκτύπωση του περιοδικού. Παράλληλα, σε άλλο χώρο βρίσκεται και το πολύ χαρακτηριστικό καφέ της ταινίας, το Le Sans Blague. Εκεί όλοι οι επισκέπτες μπορούν να κάτσουν κανονικά και να παραγγείλουν το αγαπημένο τους ρόφημα εμπνευσμένο από την ταινία.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Timon Hill εξήγησε ότι η ομάδα πίσω από το French Dispatch πήρε την απόφαση να μην αναδημιουργήσει όλα αυτά τα αντικείμενα για την έκθεση. Αντίθετα, ήθελαν να δείξουν αυτά ακριβώς που χρησιμοποίησαν στα γυρίσματα. Επίσης, η έκθεση στήθηκε έτσι ώστε να θυμίζει την πορεία που ακολουθεί και η ταινία. Ο πρώτος χαρακτήρας που συναντάμε είναι ο Howitzer κι έπειτα βλέπουμε αντικείμενα και καταστάσεις που θυμίζουν τον κάθε ένα από τους δημοσιογράφους ξεχωριστά.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by 180 The Strand (@180.studios)

Πώς χτίζει ο Wes Anderson τους κόσμους των ταινιών του;

Ο Timon Hill κλήθηκε να δώσει απάντηση και σε αυτή την ερώτηση. Όπως ανέφερε, ο Anderson διαθέτει μία τεράστια συλλογή από αναφορές που θέλει να κάνει στις ταινίες του. Αυτές αφορούν προηγούμενες δεκαετίες και πόλεις τις οποίες μπορεί να μην έχει καν επισκεφτεί. Ωστόσο, κάθε φορά που πρόκειται να δημιουργήσει μία ταινία, πάντοτε ανατρέχει σε αυτές τις σημειώσεις που κρατά εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η επόμενη ταινία του Wes Anderson θα ονομάζεται Asteroid City. Σε αυτή θα δούμε ξανά τον Bill Murray αλλά και ηθοποιούς όπως η Margot Robbie, η Scarlett Johansson, ο Tom Hanks και πολλά άλλα γνωστά ονόματα.