Δεν είναι τυχαίο που το τελευταίο διάστημα το ζήτημα γύρω από την Britney Spears έχει πάρει -για άλλη μία φορά- τεράστιες διαστάσεις. Η αμφιλεγόμενη ζωή μίας αμφιλεγόμενης ποπ σταρ έρχεται στο προσκήνιο μέσα από το ντοκιμαντέρ Framing Britney Spears. Κάποιες αναλήθειες επιτέλους απομυθοποιούνται, ενώ πολλά πράγματα και γεγονότα επιτέλους γίνονται γνωστά. Με λίγα λόγια παρακολουθούμε στις οθόνες μας πως για όσους αγάπησαν και εκτίμησαν την Britney, βρέθηκαν άλλοι τόσοι ή και περισσότεροι που θέλησαν να την καταστρέψουν. Παρακάτω είναι όσα καταλάβαμε μέσα από αυτό το ντοκιμαντέρ και κυρίως όσα ο καθένας πρέπει να θυμάται πριν ξαναπεί κάτι κακό για την Britney Spears.

H Britney είναι αρκετά γενναιόδωρη

H φίλη της Britney και πρώην βοηθός της, Felicia Culotta, αποκαλύπτει ότι όταν η Britney άρχισε να γίνεται γνωστή στο κοινό και να κερδίζει χρήματα, ήθελε να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους. Η ίδια είχε καταγωγή από τη μικρή πόλη Κέντγουντ, της Λουιζιάνα. Έτσι, στις αρχές της καριέρας σε κάποια Χριστούγεννα, επισκέφθηκε με το αυτοκίνητο της την πόλη, έκανε μία ανάληψη 10,000 δολαρίων κι άρχισε να μοιράζει χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων στους κατοίκους. Ήταν ο δικός της τρόπος να πει “ευχαριστώ” για όλα αυτά τα χρόνια, να δείξει ότι δεν ξεχνά από που ξεκίνησε και να ευχηθεί σε όλους “Καλά Χριστούγεννα!”.

Οι παπαράτσι τής οφείλουν μία συγγνώμη

Στο ντοκιμαντέρ βλέπει κανείς κάποια πολύ δυσάρεστα περιστατικά της Britney με τους παπαράτσι. Όταν πια η τιμή για κάθε φωτογραφία της είχε φτάσει το 1 εκατομμύριο, μπορεί κανείς να φανταστεί την πίεση που ασκούσαν όλοι οι παπαράτσι μαζί. Προσπαθούσαν να την ακολουθούν 24/7 ώστε να έχουν πλήρη γνώση της κατάστασης της. Υπό αυτήν την πίεση δεν άργησε να έρθει και το breakdown της. Σε συνέντευξη της μάλιστα εκείνη είχε αναφέρει πως μοναδική ευχή της είναι να την αφήσουν οι παπαράτσι ήσυχη.

Η συμπεριφορά του Justin Timberlake την επηρέασε πολύ περισσότερο απ’ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα

Άλλος ένας που όφειλε να ζητήσει συγγνώμη και τελικά το έκανε -αν και καθυστερημένα. Το Framing Britney Spears μάς βοηθά να συνειδητοποιήσουμε ότι ο χωρισμός της Britney από τον Timberlake έγινε γνωστός μόνο από τη δική του πλευρά. Μετά δε από την κυκλοφορία του βίντεο κλιπ Cry Me a River, τα πράγματα χειροτέρευσαν. Τα media έσπευσαν να κατηγορήσουν για τα πάντα την Britney και να δημιουργήσουν έναν νέο κύκλο μίσους απέναντι της.

Ευτυχώς, έχει αλλάξει προς το καλύτερο ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε και συζητάμε για την ψυχική υγεία

Τα πλάνα που προσπαθούσαν τότε να κερδίσουν οι παπαράτσι από την προσωπική ζωή της Britney, σήμερα δεν θα κυκλοφορούσαν πουθενά. Κι αυτό από μόνο του είναι μία πρόοδος. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε μία νεαρή γυναίκα που έγινε γρήγορα επιτυχημένη με την αγάπη του κόσμου, ήταν ίσως ο χειρότερος. Είμαστε εμείς τελικά που απογοητεύσαμε την Britney, κι όχι εκείνη εμάς. Πλέον έχουμε τη δύναμη να κάνουμε τη ζωή της ντοκιμαντέρ και να παραδεχόμαστε το πόσο λάθος χειριστήκαμε την κατάσταση. Η Britney άξιζε καλύτερα και έγινε αφορμή ώστε να μη χρειαστεί να ξαναπεράσουν τα ίδια άλλες γυναίκες καλλιτέχνιδες.

Το κίνημα #FreeBritney είναι δυνατότερο απ’όσο φανταζόμαστε

Ένα σκρολάρισμα στο Twitter είναι αρκετό για να το συνειδητοποιήσει κανείς αυτό. Όσοι αγάπησαν την Britney στα πάνω της, τώρα την εκτιμούν ακόμη περισσότερο. Οι φανς της πλέον είναι αφοσιωμένοι όχι τόσο στη μουσική και το έργο της, αλλά στην ευημερία της. Tώρα το αν τελικά ακόμη και μετά το ντοκιμαντέρ η Britney θα καταφέρει να απομακρύνει τον πατέρα από νόμιμο εκπρόσωπό της, μένει να το δούμε. Πάντως ένας ολόκληρος πλανήτης έχει μείνει να παρακολουθεί και να την στηρίζει. Ακόμη και οι πιο δύσπιστοι.
featured image:  FX Networks