Πιάνεις συχνά τον εαυτό σου να κοιτάει έξω από το παράθυρο. Η πίεση της ημέρας επηρεάζει ακόμα και το πόσο σε ενοχλεί η αλλαγή στον καιρό. Γυρνάς για μια σύντομη απόδραση στο κινητό σου και βρίσκεις φωτογραφίες από μακρινούς προορισμούς.

Πόσο όμορφα θα ήταν να έμπαινες σε ένα τροχόσπιτο και να βρεθείς σε μια άγνωστη πόλη; Ακούγεται ειδυλλιακή η ιδέα του να αφήσεις το κουτάκι που έχεις πλάσει για τον εαυτό σου εδώ, και να αφεθείς στην ψευδαίσθηση μιας εξ’ ολοκλήρου νέας αρχής. Η ζωή on the road ακυρώνει το κάθε όριο που σου βάζει ο χρόνος. Οι ακόλουθες είναι οι φωτογραφίες που μας έκαναν να ονειροπολούμε.

1. Αυστραλία

Τώρα είναι καλοκαίρι στην Αυστραλία. Απέραντες παραλίες θα απλώνονταν στα πόδια σου. Το δέρμα σου θα έλαμπε. Θα είχες ένα παγωτό στο χέρι και δεν θα μπορούσες να σταματήσεις να χαμογελάς.

2. Γερμανία

Μπορεί να έκανε λίγο κρύο στη Γερμανία. Αλλά θα μπορούσες να κάνεις πεζοπορία στα υπέροχα δάση της χώρας. Θα μπορούσες να τρέξεις ξένοιαστη στην ιδιαίτερη φύση της. Θα μπορούσες να πιεις ένα ζεστό Glühwein. Θα μπορούσες να φορέσεις την παραδοσιακή Βαυαρική φορεσιά και να χορέψεις με τους ανοιχτόμυαλους και απολύτως straightforward ανθρώπους που θα γνώριζες.

3. Καλιφόρνια, Η.Π.Α.

Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά για την Καλιφόρνια. Ο καιρός είναι λίγο καλύτερος από εδώ. Η πολιτεία δε έχει ατελείωτα εθνικά πάρκα, όπως το Yosemite. Μπορείς να βρεις ό,τι τοπίο θέλεις όποτε θέλεις. Μπορείς να πας για σκι τη μια μέρα και την άλλη μέρα να κάτσεις σε μια παραλία και να διαβάσεις το βιβλίο σου. Σίγουρα θα γνωρίσεις ανθρώπους που θα σε καλέσουν σε πληθώρα από δρώμενα, εκθέσεις, μικρές συναυλίες και πάρτυ. Ενδέχεται και να σκεφτείς σκηνές από τη δική σου αγαπημένη ταινία του Hollywood. Μπορεί και να τις ζήσεις.

Τι το ιδιαίτερο έχει το camper van;

H διαφορά του να ταξιδεύεις με camper van από το να πηγαίνεις απλά ένα ταξίδι είναι ότι ο προορισμός είναι το τελευταίο πράγμα που σε ενδιαφέρει. Είσαι στο δρόμο. Το σπίτι σου για τον καιρό που θα γυρνάς τον κόσμο θα είναι οι τέσσερις τροχοί. Θα πίνεις κάθε πρωί τον καφέ σου με διαφορετική θέα από το παράθυρό σου. Θα ανακαλύπτεις μέρη τα οποία δεν είχες δει ποτέ στο χάρτη. Μπορεί να ανακαλύπτεις τον κόσμο μόνη σου. Μπορεί η συντροφιά σου να είναι το κατοικίδιο σου. Μπορεί να επιλέξεις να φύγεις με κάποιον που θεωρείς ιδανικό ως συνταξιδιώτη. Όποιες και είναι οι προδιαγραφές του ταξιδιού, δημιουργείς στιγμές που δεν θα ξεχάσεις ποτέ. Κυρίως επειδή αυτός είναι ο λόγος που το κάνεις… για να δεις τη ζωή έξω από τη μάσκα της καθημερινότητας.

Αν επιλέξεις βέβαια να μοιραστείς αυτή την εμπειρία με κάποιον που είναι σημαντικός για σένα…μπορεί να επαναπροσδιορίσεις το τι σημαίνει ρομάντζο. Ή καλύτερα να μάθεις τι είναι πραγματικά.

Με τόσα σενάρια που δημιούργησαν οι παραπάνω φωτογραφίες στο μυαλό σου θα είναι δύσκολο να επιστρέψεις σε αυτό που έκανες πριν. Σίγουρα είναι και για εμάς. Μπορεί και να καταλήξαμε να κοιτάμε τιμές για camper van…