Δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν από τις καταστάσεις που διανύουμε και κατάφεραν να τις αποτυπώσουν με τους δυνατότερους στίχους.

Ανάμεσα τους βρίσκεται και ο Finneas. Ναι, αυτός που έχεις συνηθίσει ως αδερφό της Billie Eilish.

Εκείνον, όμως, δεν τον πειράζει καθόλου που οι περισσότεροι τον γνωρίζουν έτσι. Όπως λέει και ο ίδιος, είναι τιμή του να τον γνωρίζουν ακόμη κι έτσι. Ο Finneas, λοιπόν, ενώ πριν μερικές εβδομάδες ήταν στο πλάι της Billie -όπως πάντα- για το νέο της τραγούδι, My Future, χθες μας επεφύλλασσε μια έκπληξη.

Το What They’ll Say About Us έχει μέσα του όλη την αισιοδοξία που χρειαζόμαστε αυτές τις μέρες

Ο Finneas ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί με το κοινό του, στίχους που έχουν κάτι να πουν για την καθημερινότητά μας. Βέβαια, αυτή η καθημερινότητα για πολλούς ανθρώπους εκεί έξω ποικίλλει. Άλλοι έχουν να παλέψουν με ασθένειες, άλλοι με τα οικονομικά και τα επαγγελματικά τους και άλλοι να διεκδικήσουν τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα που μπορούν να έχουν. Για τον καθένα αυτός ο αγώνας είναι διαφορετικός. Και αυτό ακριβώς τραγουδά ο Finneas.

https://www.instagram.com/p/CEo_LiPFZ_9/

Όπως ανέφερε και ο ίδιος:

Έγραψα αυτό το τραγούδι τον Ιούνιο, αφού πέρασα μια μέρα στις διαμαρτυρίες στο κέντρο του Λος Άντζελες, γεμάτος ελπίδα και με την προοπτική ότι εκατομμύρια άνθρωποι ενώνονταν από όλον τον κόσμο για να παλέψουν μαζί ενάντια στο ρατσισμό και την ανισότητα.

Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μοναδική αφορμή για το συγκεκριμένο τραγούδι:

Όλον αυτόν τον καιρό παρακολουθούσα την Amanda Kloots και την πορεία της υγείας του συζύγου της, Nick Cordero, στην ΜΕΘ, ενώ ήταν σε κώμα αφού ήρθε αντιμέτωπος με τον Covid-19. Η σκέψη ότι κάθεται στο πλάι του, περιμένοντας και ελπίζοντας εκείνος να ξυπνήσει, με έκανε να αναλογιστώ τους εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που έχουν αγαπημένους, γονείς, παιδιά και συγγενείς και περνούν το ίδιο. Να παλεύουν αυτόν τον τρομερό ιό. Κάποιοι θα τα καταφέρουν και θα ξυπνήσουν ξανά, ενώ άλλοι δυστυχώς όχι. Αυτό το τραγούδι είναι για όλους εκείνους που χρειάστηκε να αντέξουν τη φετινή χρονιά. Ελπίζω ότι αυτό το τραγούδι θα δώσει λίγη παρηγοριά σε όσους τη χρειάζονται.

Με αυτό το τραγούδι, ουσιαστικά, ο Finneas προσπαθεί να μας θυμίσει ότι έχουμε ακόμα τον χρόνο να βελτιώσουμε τον κόσμο. Στο μεταξύ, δε μπορούμε παρά να εντυπωσιαστούμε από τη σκηνοθεσία του Sam Bennett σε αυτό το βίντεο.

Aν ρίξεις μια προσεκτική ματιά και στα προηγούμενα βίντεο κλιπ θα καταλάβεις ότι οι δυό τους μαζί έχουν βρει τη συνταγή της επιτυχίας. Αυτή απλά μεταφράζεται σε βίντεο κλιπ που δίνουν την αίσθηση του ενός και μοναδικού πλάνου. Σε αυτό το τελευταίο ο Finneas μας κοιτά στα μάτια και πιστεύει στη γενιά μας όσο ποτέ άλλοτε. Τώρα μένει να πιστέψουμε κι εμείς.

Featured Image: 34st.com