Ο Μπαμπινιώτης γράφει για την φιλία τα εξής: φιλία= ‘η στενή κοινωνική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο ή περισσότερα άτομα και που βασίζεται στην αμοιβαία αγάπη, συμπάθεια και εκτίμηση.’

IMG_2898

Συμφωνώ εν μέρει. Ποια είμαι εγώ που θα αμφισβητήσω τον αξιότιμο κύριο. Αλλά μεταξύ μας είναι κάτι παραπάνω από αυτόν τον απλό ορισμό. Αυτό το στενή κοινωνική σχέση πρέπει λίγο να το προσδιορίσουμε δεν μου αρέσει. Όταν υπάρχουν άνθρωποι που σε ξέρουν καλύτερα από την ίδια τους την παλάμη, που όταν τους παίρνεις 4 το πρωί για να τους πεις το οτιδήποτε και δεν σε βρίζουν αλλά προσπαθούν να καταλάβουν άμα είναι από μεθύσι ή απλή αγνή αγάπη, που ακόμα και να μην συμφωνούν με κάποιες επιλογές σας, σας στηρίζουν, που υπάρχουν σε όποια ιστορία και να θυμηθείτε (συνειδητοποίηση φιλίας), όλα αυτά λοιπόν και ακόμα περισσότερα δεν μπορούν να θεωρηθούν στενή κοινωνική σχέση. Συγγνώμη κιόλας… Οι φίλοι είναι εκεί για τα πάντα, είναι κατά κάποιο τρόπο η απεικόνιση των ελαττωμάτων σου, των υπέροχων στοιχείων της προσωπικότητας σου, για να παίρνετε να ίδια χάπια της πίεσης όταν θα είστε πουρά και στην τελική είναι το άλλο μας μισό.

Αλλά όπως όλα τα πράγματα, έτσι και η φιλία έχει κατηγορίες. Μία είναι αυτή που προανέφερα που δηλαδή ξέρεις τον άλλον 800 χρόνια και τον αγαπάτε και αυτός το ίδιο και οι άλλοι, ‘φιλία με την πρώτη ματιά’. Όσο μεγαλώνουμε και κοινωνικοποιούμαστε σε αυτόν τον κόσμο βρίσκουμε ανθρώπους που η σχέση σας εξελίσσεται σε νέα μεν αλλά δυνατή δε φιλία. Είναι το συναίσθημα που νιώθεις ότι ξέρεις τον άλλον από πριν, γιατί αντικατοπτρίζει ένα κομμάτι του εαυτού σου. Γιατί εκεί που πετάς την Αγάπη σου για τα trash parties και οι άλλοι σε κοιτάνε περίεργα το άτομο που γνώρισες πριν λίγο έχει ήδη βγάλει εισιτήρια σε κοιτάει με το βλέμμα (ξέρω το guilty pleasure σου! wink wink) και έτσι από κάτι μικρό ξεκινάει κάτι μεγάλο.

Οπότε το new entry στον κόσμο των φίλων σας δεν είναι και κάτι τόσο τρομερό, γιατί υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις που τις σεβόμαστε αλλά τι σημαίνει βαριέμαι να κάνω καινούργιους φίλους? Άμα τύχει έτυχε.

Δεν θα καταβάλετε και ιδιαίτερη προσπάθεια.

Γιατί αγαπητοί μου η ζωή είναι σαφώς καλύτερη με φίλους. (Το πα και το υπερκλισέ μου δεν άντεξα)

IMG_2897

Το bonus track για το συγκεκριμένο άρθρο είναι για όλα τα κουκλάκια του κόσμου τούτου!