Όπως όλα σε αυτή τη ζωή, έτσι και η μόδα κάνει τους κύκλους της. Ειδικότερα τώρα που όλοι περνάμε μία περίοδο νοσταλγίας για εποχές που πέρασαν και δε γυρίζουν πίσω, ψάχνουμε κάθε δυνατό τρόπο για να τις θυμηθούμε. Έτσι, και αυτή την Άνοιξη, η μόδα της δεκαετίας των 2000s θα είναι και πάλι μαζί και θα επηρεάζει κάθε fashion επιλογή μας. Τα flare jeans των ’70s και τα slip dresses των ’90s είναι ήδη εδώ και τα βλέπουμε παντού. Ποια trends των ’00s θα βλέπουμε από εδώ και πέρα;

Τα tracksuits

.

Άλλο που δε θέλαμε, δεδομένου του lockdown και της πανδημίας. Από τα πολύ κλασικά, βελούδινα tracksuits που έγιναν δημοφιλή από το Juice Couture μέχρι τα πιο αθλητικά του σήμερα, πρόκειται για την ασφαλέστερη καθημερινή επιλογή. Εφόσον ήδη τα φοράμε ένα χρόνο τώρα στο σπίτι, γιατί να μη συνεχίσουμε και βγαίνοντας από αυτό;

H πλεκτή ζακέτα

To αγαπημένο cardigan έχει περάσει από 40 κύματα τα τελευταία χρόνια. Η σχέση μας μαζί του αν και διαχρονική, παραμένει κάπως προβληματική. Τόσα χρόνια δε μας βοηθούσαν τα διάφορα patterns και τα σχέδια. Tώρα, όμως, που η προσοχή μας είναι και πάλι στραμμένη στις πλεκτές ζακέτες, εκείνες ξανακερδίζουν έδαφος στη ντουλάπα μας. Πολύ περισσότερο τώρα που, με αφορμή τα ’00s, μπορείς να τις φορέσεις και ως μπλούζες.

Oι baguette τσάντες ώμου

Τι ήταν τα πρώτα πράγματα που πήρε η Emily πηγαίνοντας στο Παρίσι; Φυσικά, ένας μπερές και μία baguette τσάντα. Το ίδιο έκανε και η Carrie του Sex and the City πηγαίνοντας στη δουλειά κάθε πρωί κι εμείς απορούσαμε πού χωράει όλα της τα πράγματα. Σήμερα, οι baguette τσάντες ώμου κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους και συνδυάζονται εύκολα με όλα τα outfits.

Χρωματιστά γυαλιά ηλίου

 
View this post on Instagram
 

A post shared by 00/90s Fashion (@00sfashun)

Σε κάθε κόκκινο χαλί των ’00s θα έβλεπες τουλάχιστον 3 celebrities να φορούν γυαλιά ηλίου με χρωματιστούς φακούς. Μία τέτοια επιλογή αξεσουάρ απογείωνε το ήδη υπάρχον coolness της εποχής και εμείς δυστυχώς δεν είχαμε τόσες επιλογές στην αγορά τους. Τώρα, όμως, ολοένα και περισσότερα brands γυαλιών ηλίου κάνουν μία στροφή και επανεξετάζουν το συγκεκριμένο trend αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητά του.

featured image: vogue-eyewear.com