Το fan brush ή αλλιώς το πινέλο βεντάλια είναι από τα πινέλα που μπορεί να μπερδεύουν αρκετό κόσμο ως προς τη χρήση τους, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που δεν το έχουν καν στη συλλογή τους. Όλα τα πινέλα μπορούν να λειτουργήσουν με αρκετές διαφορετικές χρήσεις. Έτσι και το fan brush, το οποίο μετά από αυτό άρθρο σίγουρα θα το δεις με άλλο μάτι.

Δες με ποιους εναλλακτικούς τρόπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το πινέλο:

1.

Για να απομακρύνεις τα υπολείμματα σκιάς κάτω από το μάτι σου

Τα υπολείμματα σκιάς ή το λεγόμενο fallout είναι από τα πιο ενοχλητικά πράγματα κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ. Αν λοιπόν έχεις πετύχει το τέλειο eyelook και το μάτι σου από κάτω έχει υπολείμματα σκιάς, μη χρησιμοποιήσεις τα δάχτυλα σου για να τα απομακρύνεις, αλλά το fan brush σου.

2.

Για να εφαρμόσεις μάσκες περιποίησης

Χρησιμοποίησε ένα fan brush σε μικρό προς μεσαίο μέγεθος και άπλωσε τη μάσκα περιποίησης σου με ακρίβεια. Με το πινέλο θα σπαταλήσεις μάλιστα, μικρότερη ποσότητα από αυτή που θα έχανες αν εφάρμοζες τη μάσκα με τα δάχτυλα.

3.

Χρησιμοποίησε το για contour

Πέρα από το highlighter, για το οποίο είναι γνωστή η χρήση του, με ένα μεγάλο και φουντωτό fan brush μπορείς να κάνεις και contouring στο πρόσωπό σου, σε μάγουλα, μύτη, μέτωπο και σαγόνι.

4.

Ο master του highlight

Όπως αναφέραμε παραπάνω το πινέλο βεντάλια ενδείκνυται για την εφαρμογή highlight (σε πουδρένια μορφή κατά κύριο λόγο). Ανάλογα με την πίεση που ασκείς στο πινέλο, μπορείς να εφαρμόσεις τις λάμψεις πιο ελαφρά για το πρωί ή πιο εκτυφλωτικά για μια βραδινή εμφάνιση.

5.

Για πιο φυσικό αποτέλεσμα στο ρουζ

Το ρουζ είναι μια μικρή παγίδα αρκετές φορές, ειδικά αν ένα προϊόν έχει πολύ μεγάλη απόδοση και καταλήγεις με υπερβολική ποσότητα στα μάγουλά σου. Το fan brush θα σου δώσει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα καθώς οι λεπτές του τρίχες, θα φιλτράρουν αρκετά τη πούδρα και θα σου δώσουν πιο απαλό χρώμα.

6.

Άπλωσε την κρέμα με χρώμα

Αν το δέρμα σου είναι ξηρό, το να απλώνεις τη κρέμα με χρώμα με τα χέρια σου, μπορεί να μη σου δώσει το αποτέλεσμα που θέλεις, καθώς το περισσότερο προϊόν θα μείνει στα δάχτυλα και θα καταλήξεις να χαλάς μεγάλη ποσότητα. Χρησιμοποίησε λοιπόν ένα fan brush για την εφαρμογή αυτού του προϊόντος, το οποίο θα δώσει την κάλυψη που θες, χωρίς να χρησιμοποιείς πολλή ποσότητα.

7.

Ανάμειξε το foundation σου με την πούδρα

Αφού απλώσεις το foundation σου, πάρε το πινέλο βεντάλια και πέρασε το πρόσωπό σου και τον λαιμό σου με την πούδρα σου. Έτσι θα καταφέρεις την τέλεια εφαρμογή και μια λεία επιδερμίδα.

8.

Κάνε blend σε ρουζ, bronzer και highlighter άψογα

Ένα fan brush θα σε βοηθήσει να κάνεις blend το ρουζ, το bronzer και το highlighter σου για άψογο αποτέλεσμα, αποφεύγοντας τις αυστηρές γραμμές.

9.

Απομάκρυνε τη λιπαρότητα από σημείο Τ

Η λιπαρότητα στο σημείο Τ είναι ενοχλητική κατά τη διάρκεια της μέρας. Για να την εξαφανίσεις εφάρμοσε λίγη πούδρα με το πινέλο βεντάλια, το οποίο θα αφήσει μια ελαφριά στρώση.

10.

Βάλε μάσκαρα

Ένα μικρό fan brush είναι το κατάλληλο για να απλώσεις μάσκαρα στις πάνω και κάτω βλεφαρίδες σου, δίνοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς κόμπους.

featured image: makeup.com