Το υπνοδωμάτιο είναι ένα από τα βασικότερα δωμάτια του σπιτιού. Αν δεν έχουμε την πολυτέλεια να κοιμόμαστε σε ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο, όπως η οικογένεια Bridgerton στην ομώνυμη σειρά, θα πρέπει να βρούμε λύσεις για να χωράνε και τα προσωπικά μας αντικείμενα, εκτός από εμάς.

Το να μπαίνεις σε ένα τακτοποιημένο υπνοδωμάτιο είναι από τα πιο ωραία συναισθήματα.

Αν δεν θέλεις να σε πιάνει πανικός κάθε φορά που πρέπει να συμμαζέψεις το δωμάτιο σου, αν δεν θέλεις να αναρωτιέσαι για πολύ καιρό ακόμα που να βάλεις το κάθε αντικείμενο, τότε πάρε μία ιδέα με το πως θα μπορούσες να μετατρέψεις το υπνοδωμάτιο σε ένα χώρο που θα υπάρχει άνεση, οργάνωση, τάξη και ηρεμία.

Τοποθέτησε κομοδίνα δεξιά και αριστερά από το κρεβάτι σου

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Praktiker Hellas (@praktiker_hellas)

Τα κομοδίνα δεν είναι καθόλου περιττά. Ίσα ίσα συμπληρώνουν τη διακόσμηση του χώρου και προσφέρουν χρησιμότητα. Προτίμησε να αγοράσεις δύο κομοδίνα με αποθηκευτικό χώρο, όπως μικρό ντουλάπι ή συρτάρια, στα οποία μπορείς να τοποθετήσεις προσωπικά αντικείμενα, όπως ένα βιβλίο, θήκη για τα γυαλιά μυωπίας, φάρμακα κ.ά. Επίσης, είναι ιδανικό μέρος για να τοποθετήσεις κάτι το οποίο δεν θέλεις να χάσεις ή να μπερδέψεις με άλλα πράγματα, όπως το βιβλιάριο σου, το οποίο μπορεί να χρειαστείς ανά πάσα στιγμή και σίγουρα δεν θέλεις να το ψάχνεις ανάμεσα σε διάφορους φακέλους και έγγραφα.

Αγόρασε ένα σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο

 
View this post on Instagram
 

A post shared by JYSK Greece (@jyskgr)

Τα σκαμπό είναι μία ωραία προσθήκη. Ιδιαίτερα τα σκαμπό από τα οποία αφαιρείται το πάνω μέρος και μέσα διαθέτουν χώρο για αποθήκευση πραγμάτων είναι αρκετά εύχρηστα και εξυπηρετούν σε περισσότερες από μία χρήσεις. Θα μπορούσες να το τοποθετήσεις μπροστά από το γραφείο σου, το μπουντουάρ σου, το κρεβάτι σου ή σε κάποια γωνία. Μπορείς να καθίσεις, να το χρησιμοποιήσεις ως διακοσμητικό και ταυτόχρονα να τοποθετήσεις αντικείμενα που δεν θέλεις να φαίνονται, όπως πικέ κουβέρτες, ζώνες, κασκόλ κ.α. Τρία σε ένα!

Πρόσθεσε μεγάλα καλάθια αποθήκευσης

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Dot and Blush (@dotandblush)

Τα καλάθια αποθήκευσης είναι μία μεγάλη τάση. Αν κάνεις μία γρήγορη έρευνα αγοράς θα εντοπίσεις πολλά σχέδια και μεγέθη, ανάλογα με το προσωπικό σου γούστο και το decor του δωματίου σου. Μέσα σε αυτά μπορείς να βάλεις πράγματα που χρησιμοποιείς καθημερινά, όπως ριχτάρια, μαξιλάρια, ρούχα, βιβλία. Όσο πιο μεγάλο είναι το καλάθι σου τόσο πιο πολλά πράγματα θα χωρέσει. Για αυτό σίγουρα αν έχεις ένα τέτοιο αντικείμενο θα έχεις και λιγότερο άγχος την ώρα που συγυρίζεις το υπνοδωμάτιο σου. Ότι δεν χωράει μπαίνει εκεί, είναι σαν ένας άγραφος κανόνας.

Πες ναι στις κρεμάστρες τοίχου

Όσο μεγάλη και αν είναι η ντουλάπα σου, όσο και αν πιστεύεις ότι χωράει τα πάντα, μου μεταξύ μας μπορεί και να τα χωράει, καλό θα είναι να υπάρχει μία κρεμάστρα τουλάχιστον στο υπνοδωμάτιο σου. Αν δεν θέλεις να τοποθετείς τις τσάντες σου ή κάποια από τα πανωφόρια σου, μπορείς να ξεχωρίζεις τις πιτζάμες σου, τα ρούχα της επόμενης μέρες ή κάτι που μπορεί να θέλεις να βάλεις αργότερα στα άπλυτα. Για να πάρεις με “καλό μάτι” αυτό το αντικείμενο και να μην νιώθεις ότι σπατάλησες τζάμπα λεφτά, προσπάθησε να κάνεις μία επιλογή κοντά με τα υπόλοιπα στοιχεία του δωματίου, ώστε να είναι όλα μαζί απόλυτα εναρμονισμένα.

Τοποθέτησε μία βιβλιοθήκη ή μετέτρεψε μία ντουλάπα σε βιβλιοθήκη

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Zara Home Official (@zarahome)

Ποιος είπε ότι οι βιβλιοθήκες είναι μόνο για τα βιβλία; Μπορείς να εκμεταλλευτείς με τον καλύτερο τρόπο μία βιβλιοθήκη τοποθετώντας καλάθια αποθήκευσες, κουτιά, παπούτσια ή οτιδήποτε πιστεύεις ότι θα μπορούσε να έχει μία θέση σε κάποιο ράφι της. Αν πάλι ψάχνεις ένα έπιπλο με μεγάλη χωρητικότητα και ταυτόχρονα θέλεις να διακρίνεις τα αντικείμενα που θα τοποθετηθούν μέσα σε αυτό κάθε φορά που θα μπαίνεις στο υπνοδωμάτιο σου, τι θα έλεγες να αφαιρέσεις τις πόρτες μίας ντουλάπας. Είναι μία πρωτότυπη ιδέα και ένας έξυπνος τρόπος να οργανώσεις πολλά προσωπικά σου αντικείμενα.