Ίσως να έχεις παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες μία συζήτηση στα social media με επίκεντρο τη σειρά Extraordinary Attorney Woo που βρίσκεται πλέον στο Netflix. Τι είναι όμως αυτό που κάνει τη σειρά τόσο διαφορετική από τις υπόλοιπες νοτιοκορεάτικες παραγωγές που βλέπουμε τελευταία και γιατί καταφέρε να γίνει δημοφιλής μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα;

Στο Extraordinary Attorney Woo ακολοθούμε τις περιπέτειες της δικηγόρου Woo

H σειρά θα μπορούσε να είναι ακόμη ένα νομικό δράμα, όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε εδώ και δεκαετίες στη μικρή οθόνη. Ωστόσο, με μία πιο ανάλαφρη ατμόασφαιρα, καταφέρνει να αγγίξει ένα ζήτημα που δεν βλέπουμε συχνά σε αντίστοιχες ιστορίες. Η νέα δικηγόρος Woo βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, αλλά παρ’όλα αυτά καταφέρνει να είναι άριστη στις σπουδές της και να ακολουθήσει την καριέρα που ονειρεύεται.

Ωστόσο, στη δική της χώρα και κουλτούρα, ο αυτισμός είναι κάτι που συνδέεται με πολλές προκαταλήψεις. Αυτές τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που θέτουν οι γύρω της καλείται να ξεπεράσει καθημερινά. Η Woo όμως έχει δίπλα της ανθρώπους που την αγαπούν και τη νοιάζονται και δείχνουν πραγματικά τι σημαίνει αποδοχή και κατανόηση.

Σε κάθε επεισόδιο, η δικηγόρος Woo αντιμετωπίζει και μία νέα υπόθεση

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει κάθε της υπόθεση. Τις περισσότερες φορές, δεν έχει την στήριξη των συναδέλφων της, ούτε καν των υπόλοιπων συνηγόρων. Η σειρά καταφέρνει να δείξει με πολύ ρεαλιστικό τρόπο το πώς άτομα στο φάσμα του αυτισμού συχνά αποκλείονται από πολλές καθημερινές δραστηριότητες. Ακόμη κι έτσι, η Woo εξακολουθεί να ξεχωρίζει καθώς έχει καταφέρει να ακολουθήσει την καριέρα των ονείρων και να πάει κόντρα σε όλα τα στερεότυπα που θέλουν τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού να μην είναι είναι ικανά να εξελιχθούν στην ζωή τους.

Η ιστορία της Woo είναι μία ιστορία που θα σε εμπνεύσει και θα σου κρατήσει συντροφιά όλο το καλοκαίρι.