pagoto

Πώς να φτιάξεις παγωτό με τέσσερα μόνο υλικά

Με μάνγκο, καρύδα, σιρόπι και βασιλικό

Ο συνδυασμός του μάνγκο και της καρύδας πάντα μας ταξιδεύει σε εξωτικά μέρη, ειδικά τώρα που τα έχουμε και τα δύο σε ένα παγωτό. Δοκίμασε αυτή την πανεύκολη συνταγή που θα σου πάρει μόλις λίγα λεπτά να τη φτιάξεις (θα περιμένεις μόνο να παγώσει), ακόμα και αν δεν έχεις ιδέα από μαγειρική.

Η προετοιμασία για το μάνγκο και το γάλα καρύδας

Αν δεν βρεις έτοιμο παγωμένο μάνγκο στο σούπερ μάρκετ μπορείς να αγοράσεις το δικό σου. Καθάρισε το, κόψε το σε κομμάτια βάλε τα σε ένα μπολ στην κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ ώστε να παγώσουν. Φρόντισε να αφήσεις τα μάνγκο σου να ωριμάσουν επαρκώς ώστε να είναι γλυκά και γευστικά, αφού θα είναι η βάση του παγωτού σου.

Κάνε το ίδιο με την κονσέρβα καρύδας βάζοντας τη στο ψυγείο πριν την ανοίξεις. Κράτα στο μυαλό σου ότι όταν ανοίξεις την κονσέρβα θα έχεις μία στερεά στρώση που αποτελείται από το λίπος της καρύδας και από κάτω θα έχεις το νερό. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να συμβεί αυτό εφόσον την έχεις στο ψυγείο. Εσύ θέλεις και το λίπος και το νερό στο παγωτό σου, οπότε φρόντισε να το χρησιμοποιήσεις όλο.

Θα χρειαστείς:

3-4 κούπες παγωμένο μάνγκο κομμένο σε κύβους

1 κονσέρβα γάλα καρύδας

1/4 της κούπας σιρόπι σφενδάμου

1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού

Μέθοδος:

Σε ένα μπλέντερ βάλε το παγωμένο μάνγκο, το σιρόπι σφενδάμου και το γάλα καρύδας και ανακάτεψε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια πρόσθεσε τον βασιλικό και ανακάτεψε μία φορά ακόμα για να πάει παντού.

Τώρα το παγωτό σου είναι έτοιμο και μπορείς να το σερβίρεις κατευθείαν. Σε άλλη περίπτωση, μπορείς να το βάλεις σε ένα σκεύος στην κατάψυξη για 3-4 ώρες ώστε να παγώσει ακόμα καλύτερα.

Πριν σερβίρεις άφησε το να μαλακώσει λίγο και πρόσθεσε τα αγαπημένα σου toppings.

featured photo: www.camillestyles.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.