Την προηγούμενη εβδομάδα η Αυστραλία είχε την τιμητική της. Μια στρατιά από κομψά ντυμένους Αυστραλούς και γνώστες τις μόδας κατέκλεισαν τους δρόμους της Όπερας του Σύδνεϋ, όπου ο Dion Lee καθήλωσε το κοινό με ένα θεαματικό  πρώτο show. Ογκώδη βολάν σε μανίκια και φορέματα, embellishment jackets, cutouts και λεπτομέρειες με φιόγκους σε τσάντες και παπούτσια, εμφανίστηκαν περισσότερο από ότι στους διαδρόμους ολόκληρης της σεζόν σε Μιλάνο, Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Παρίσι. Μεταξύ των εκκεντρικών στιγμιότυπων  της εβδομάδας, ήταν το show με τη ‘θεατρική’ συλλογή του ‘’Romance Was Born’’ και το ‘’Di$count Universe’’, δυο brand που φημίζονται για περίεργα, σουρεαλιστικά και επιβλητικά τους σχέδια.

aus-2

Καθ’ όλη τη διάρκεια της MBFWA, διάσημες fashion bloggers από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και οι ντόπιες Margaret Zhang και Nicole Warne, δεν έχασαν την ευκαιρία να μας παρουσιάσουν τις καλοκαιρινές τάσεις σε αξεσουάρ και παπούτσια, που επιτάσσουν floral μοτίβα, όπως οι κάλτσες-μπότες του οίκου Balenciaga, λεπτεπίλεπτες αρτιστίκ μπαλαρίνες, όπως του Dior, καθώς και μεγαλεπήβολα σχέδια και περίτεχνα δεσίματα όπως αυτά του οίκου Gucci.

Από τη σκιά της Όπερας μέχρι τους τοίχους του Carriageworks, η ίδια η πόλη αποτέλεσε το πιο όμορφο σκηνικό για το αυστραλιανό street style.

aus-1 aus-3