Προς τους φίλους που είναι και θα είναι πάντα δίπλα μας, ένα ευχαριστώ.

Ένα ευχαριστώ για τις ωραίες στιγμές που μας έχετε χαρίσει

Για τη βοήθεια που μας δώσατε όταν την είχαμε ανάγκη. Που ήσασταν στο πλευρό μας όταν κλαίγαμε και νιώθαμε ότι η γη θα μας καταπιεί. Που δεν μας κρίνατε και μόνο μας ανεβάζατε την ψυχολογία, όσο λάθος και αν ήμασταν, ό,τι βλακεία και αν κάναμε. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη που μας προσφέρατε όταν μας έδειχναν οι άλλοι με το δάχτυλο. Αν δεν βρισκόσασταν εκεί, είναι αβέβαιο το ποιοι θα ήμασταν τώρα και αν θα είχαμε τη δύναμη να δείξουμε τον αληθινό μας εαυτό.

Ένα ευχαριστώ για τα γέλια που έχουμε ρίξει

Για τον πόνο στην κοιλιά που δε σταματά. Για τα δάκρυα που τρέχουν κάθε φορά που γελάμε μαζί. Για τα inside jokes μας που μόνο εμείς καταλαβαίνουμε. Τα πειράγματα σε άλλους, τα πειράγματα μεταξύ μας. Για τα περίεργα σκηνικά που έχουμε αντιμετωπίσει μαζί. Για τα μεθύσια και τις γελοιότητες που δεν θα κάναμε με κανέναν άλλον. Για το πείραγμα που κάναμε επειδή μας άφησαν στο “διαβάστηκε”.

Ένα ευχαριστώ για εκείνες τις φορές που νιώθαμε αδύναμοι και μας πιέσατε να προσπαθήσουμε

Που μας βάλατε στη θέση μας. Που ήσασταν ειλικρινείς και δεν μασήσατε τα λόγια σας. Για το μυαλό που μας βάλατε, όταν δεν ήμασταν σε θέση να σκεφτούμε ούτε τι θα φάμε για μεσημέρι. Ευχαριστούμε γιατί μόνο εσείς καταφέρατε να μας σηκώσετε όταν πέσαμε πιο κάτω από το πάτωμα. Εσείς μόνο μας κάνατε να θυμηθούμε την αξία μας, όταν την είχαμε ξεχάσει. Εσείς μόνο είχατε το κουράγιο και την υπομονή να μας δείτε να σηκωνόμαστε και να προοδεύουμε μέρα με τη μέρα. Και μας κρατήσατε το χέρι. Και μας δείξατε το δρόμο.

Ένα ευχαριστώ απλά επειδή φέρνετε χαρά στη ζωή μας

Που είστε θετικοί και χαρούμενοι και μέσα στην τρέλα. Ευχαριστούμε για αυτήν την τρέλα. Τη χρειαζόμαστε. Που είστε πάντα ανοιχτοί να δοκιμάσουμε κάτι νέο μαζί. Που δεν κάνετε πίσω. Που κρατάτε τις υποσχέσεις μας. Που είστε πιστοί. Που μας αγαπάτε και μας το δείχνετε όσο μπορείτε. Ευχαριστούμε για τις αγκαλιές, τα sleepovers, τα ξενύχτια, τις συζητήσεις κάτω από τα σεντόνια, τις ατελείωτες ώρες στο τηλέφωνο, τους μαραθώνιους ταινιών και τους τετράωρους καφέδες όπου αναλύαμε ένα σκηνικό πέντε λεπτών.

Ένα ευχαριστώ που είστε αυτοί που είστε

Δε θα θέλαμε κανέναν άλλον εκτός από εσάς στη ζωή μας και είμαστε ευγνώμονες κάθε μέρα και λεπτό που σας έχουμε. Ευχαριστούμε που θα είστε πάντα εκεί, πάντα δίπλα μας, πάντα μαζί. Ευχαριστούμε που δεν θα μας εγκαταλείψετε ό,τι και αν συμβεί, όπως και αν τα φέρει η ζωή, όσο μακριά και αν μετακομίσετε και όσα παιδιά και σκυλιά και αν αποκτήσετε. Θα είστε πάντα εσείς, εκεί, για εμάς, και για αυτό ευχαριστούμε.

Featured photo: cupidious.com