Εννοείται πως με δύο μόνο σεζόν δεν ήμασταν έτοιμοι να αποχωριστούμε τη Fleabag. Κάπου εδώ να ευχαριστήσουμε την Phoebe Waller Bridge που βρήκε τον τρόπο η Fleabag να μπει στα σπίτια μας και να μην βγει ποτέ. Απλά βάζοντας την στις βιβλιοθήκες μας.

Το νέο αυτό βιβλίο έχει τίτλο Fleabag: The Scriptures -ο Andrew Scott θα νιώθει περήφανος τώρα- και περιλαμβάνει τα σενάρια από τις δύο σεζόν της σειράς. Η Phoebe Waller Bridge το εννοούσε όταν έλεγε ότι η σειρά δεν θα επιστρέψει για 3η σεζόν κι ας σφυρίζαμε εμείς αδιάφορα. Βρήκε όμως τρόπο να μας αποζημιώσει κατάλληλα. Το βιβλίο περιέχει επίσης σκηνοθετικές οδηγίες και μερικά καινούρια κείμενα από την ίδια που δεν έχουν ξαναβγεί στην δημοσιότητα. Κάπως έτσι θα καταλάβεις ότι όσα είδαμε επί της οθόνης ήταν απλά η κορυφή του παγόβουνου.

Αρχικά, να υπενθυμίσουμε το εξής για τους φανς ή μη

Μπορεί η Fleabag να μας συστήθηκε μέσω της σειράς το 2016, κάποιοι όμως είχαν την χαρά να την γνωρίσουν νωρίτερα. Αυτό γιατί η Phoebe Waller Bridge είχε ανεβάσει τον ομώνυμο μονόλογο στο θέατρο Soho London αλλά και στο Edinburgh Fringe Festival το 2013. Κάπως έτσι μαθεύτηκε η ιστορία της Fleabag. Έπειτα θέλησαν να την μεταφέρουν στην οθόνη ώστε να την δει και ο υπόλοιπος κόσμος.

Η ίδια η δημιουργός έχει αναφέρει σε συνέντευξή της ότι πολλές φορές προσπάθησε να καταλάβει γιατί ο κόσμος αγαπά τόσο τη σειρά. Έτσι, δεν δίστασε να ρωτήσει πολλούς ανθρώπους γι’αυτό. Η απάντηση που λαμβάνει συνήθως είναι:

“Η Fleabag είναι ο πατέρας μου, η αδερφή μου, η μητριά μου”

Οι άνθρωποι τείνουν να βλέπουν στη Fleabag έναν δικό τους που συνεχώς προσπαθεί, αποτυγχάνει, απογοητεύεται από τη ζωή, αλλά συνεχίζει. Και ναι, είναι πολύ δύσκολο να μην ταυτιστείς με τους χαρακτήρες έτσι όπως ακριβώς τους γράφει η Phoebe Waller Bridge. Γι’αυτό και το βιβλίο Fleabag: The Scriptures ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, μπορείς να κάνεις ένα δώρο στον εαυτό σου και να διαβάσεις ξανά ξανά αυτή την ιστορία νομίζεις πια για δική σου. Ή να το κάνεις δώρο στον μεγαλύτερο φαν της Fleabag που ξέρεις. Θα το εκτιμήσει, στο εγγυόμαστε.

Featured Image: collider.com