Στην εποχή των social media και των influencers, η κάθε μία από εμάς σίγουρα κάποια στιγμή έχει φτάσει στο σημείο να συγκρίνει τον εαυτό της με κάποια άλλη γυναίκα. Είτε αυτό είναι στο κομμάτι της εμφάνισης, της επιτυχίας στον επαγγελματικό τομέα ή στον γενικότερο τρόπο ζωής.

Οι γυναικείες σχέσεις καθώς και οι γυναικείες φιλίες, ανέκαθεν ήταν ένα θέμα που συχνά απασχολούσε από άρθρα και βιβλία, μέχρι τις απλές καθημερινές μας συζητήσεις στον καφέ. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν πως ο ανταγωνισμός και η ζήλια είναι τα στοιχεία εκείνα που δυσκολεύουν την ανάπτυξη μιας υγιούς συνεργασίας. Ή μιας μακροχρόνιας φιλίας ανάμεσα στις γυναίκες. Στην πραγματικότητα, καμία γυναίκα δεν θέλησε να κάνει εσκεμμένα αρνητικές σκέψεις για κάποια άλλη. Και όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα ξεκινάει από μέσα μας.

darlingmagazine.org

Η σύγκριση στη ζωή μας είναι αναπόφευκτη, υπάρχει όμως τρόπος να την μετατρέψεις σε κάτι δημιουργικό που θα σε βοηθήσει να εμπνευστείς και να καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου. Εκεί δηλαδή που πρέπει να εστιάσεις, είναι στο γεγονός ότι η επιτυχία των άλλων θα πρέπει να σε παρακινεί. Να σε κάνει να συγκεντρώνεσαι σε όλα αυτά που μπορεί να έχεις καταφέρει εσύ σε κάθε στάδιο της ζωής σου μέχρι τώρα. Να σε βοηθάει να συνεχίζεις.

Να χαίρεσαι με τη χαρά των φίλων σου

Η έννοια του ανταγωνισμού δεν έχει μόνο αρνητικά στοιχεία, αφού μέσα από αυτόν μπορείς να βρεις το κίνητρο και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Το να αναγνωρίζεις την προσπάθεια και να θαυμάζεις την επιτυχία των άλλων γυναικών είναι ένα βήμα που θα σε φέρει πιο κοντά σε εκείνο που θέλεις να πετύχεις εσύ. Είτε η επιτυχία αυτή είναι μικρή είτε μεγάλη. Καθένας από εμάς έχει διαφορετικούς στόχους και διαφορετικά ταλέντα. Μετάτρεψε τη ζήλια σε αναγνώριση και θαυμασμό. Έτσι θα σου είναι πιο εύκολο θα σου είναι να βρεις αυτό που θέλεις και να το κυνηγήσεις.

darlingmagazine.org

Η επιτυχία φέρνει επιτυχία

Το να έχεις στη ζωή σου γυναίκες που θαυμάζεις και είσαι περήφανη για τα κατορθώματά τους, είναι από μόνο του το πιο μεγάλο κίνητρο. Η υποστήριξη και η κατανόηση που μπορείς να πάρεις από τέτοιου είδους αμφίδρομες σχέσεις, είναι το πιο σημαντικό στήριγμα. Θα καταφέρεις να μάθεις να προχωράς έχοντας γύρω σου ανθρώπους που σου μαθαίνουν να είσαι πιο δυνατή. Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να ξέρεις ότι έχεις κάποιον που σε στηρίζει. Ένα άτομο χαίρεται με τα επιτεύγματά σου και σε παροτρύνει να κυνηγάς τα όνειρά σου.

Πολλά παραδείγματα κατά την διάρκεια του χρόνου, μας έχουν αποδείξει πως όταν οι γυναίκες είναι ενωμένες και στηρίζουν η μία την άλλη, μπορούν να καταφέρουν μεγάλα και σπουδαία πράγματα. Μπορούμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε σχέσεις αλληλεγγύης, υποστήριξης και αγάπης; Μόνο έτσι το γυναικείο φύλο θα είναι πάντα πιο ενωμένο και πιο δυνατό.

featured image: Thought Catalog