Το να πετύχει μία ελληνική ταινία ή σειρά να ξεχωρίσει ανάμεσα στις εκατοντάδες πανάκριβες παραγωγές δεν ήταν τόσο δύσκολο τελικά. Χρειάστηκε απλά ένα έξυπνο σενάριο, ένα πραγματικά ταλαντούχο cast και ακατάπαυστη δουλειά από τον σκηνοθέτη και την δημιουργική ομάδα. Η διαφορά είναι πως στο εξωτερικό τα παραπάνω αποτελούν τον κανόνα, ενώ στην Ελλάδα θεωρούμε πως αυτή είναι η εξαίρεση.

Αφετηρία της επιτυχίας αποτέλεσε η ομώνυμη ταινία που λόγω σοβαρών εμπλοκών σταμάτησε πρόωρα τις προβολές της στα σινεμά της χώρας. Ωστόσο, ο ίδιος ο σκηνοθέτης Σ. Τσαφούλιας την διέθεσε δωρεάν στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube και πλέον μετρά εκατομμύρια views.

Στην ταινία, μία σειρά δολοφονιών αναγκάζουν τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, Απόστολο Μπαρασόπουλο, που υποδύεται ο Μάνος Βακούσης, να ζητήσει βοήθεια για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Έτσι, καλεί τον καθηγητή Εγκληματολογίας, Δημήτρη Λαΐνη, που υποδύεται ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, να συνδράμει στην προσπάθεια της Ελληνικής Αστυνομίας. Κοινό στοιχείο στις αποτρόπαιες πράξεις του serial killer ήταν τα ρητά του Πυθαγόρα που βρίσκονταν στους τόπους των εγκλημάτων.

Η ταινία έπεισε και τους πιο αυστηρούς κριτές

Έτσι οδηγήθηκε στην δημιουργία της πρώτης ελληνικής σειράς μυθοπλασίας της Cosmote TV. Στον 1ο κύκλο της σειράς με τίτλο Έτερος Εγώ Χαμένες Ψυχές η Αστυνομία καλείται να βρει άλλον ένα κατά συρροή δολοφόνο. O Λαΐνης αυτή φορά εμπλέκεται άμεσα πριν κληθεί για βοήθεια από τον Μπαρασόπουλο. Παρατηρεί μάλιστα ιδιαίτερα προφανείς ομοιότητες ανάμεσα στην διεκπεραίωση των δολοφονιών και τους άθλους του μυθολογικού ήρωα Θησέα.  Ζητά την βοήθεια του καθηγητή φίλου του Ηλία Βελισσαράτου, τον οποίο υποδύεται ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, που γνωρίζει σε βάθος την μυθολογία.

Σκοπός του Λαΐνη και της Αστυνομίας αποτελεί η αποφυγή της ολοκλήρωσης και των 7 άθλων – δολοφονιών και φυσικά η εύρεση του “Θησέα”. Οι δύο κύκλοι συνδέονται με μία φράση του καθηγητή Βελισσαράτου προς τον Λαΐνη στο κύκλο των Χαμένων Ψυχών. Αφού διαφωτίσει με τις μυθολογικές του γνώσεις την έρευνα του λέει πως θα ήθελε να του μιλήσει για κάτι που συμβαίνει στο πανεπιστήμιο.

Ο χώρος του πανεπιστημίου και τα μέλη του λοιπόν γίνονται το σημείο αναφοράς του δεύτερου κύκλου του Έτερος Εγώ – Κάθαρσις

Μία σειρά δολοφονιών με θύματα νεαρές φοιτήτριες ταράζει την ελληνική κοινωνία, ενώ βασικός ύποπτος θεωρείται ο καθηγητής Βελισσαράτος.  Η πρότερη φιλική σχέση των δύο καθηγητών θολώνει ακόμη περισσότερο το τοπίο και καθιστά τον Λαΐνη αναξιόπιστο στα μάτια πολλών. Ρίχνοντας μία ματιά στο trailer βλέπουμε ήρωες από την ταινία και τον πρώτο κύκλο να επιστρέφουν. Όλες οι ιστορίες υφαίνουν μία νέα πολύπλοκη κατάσταση που φτάνει μέχρι το πιο βαθύ και ενδεχομένως αθέατο σημείο του υποκόσμου. Μία οργάνωση φαίνεται να δημιουργεί όλα όσα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι ήρωες. Αρχηγός της θεωρείται κάποιος με το ψευδώνυμο Ερπετό που όπως λένε: «Όποιος τον δει δεν ζει για να τον περιγράψει».

Το συγγραφικό δίδυμο του Έτερος Εγώ ενώνει αμέτρητα και φαινομενικά ασύνδετα στοιχεία τα όποια τελικώς συνθέτουν μία εξαιρετική πολυδιάστατη υπόθεση

Η μυθολογία θα έχει ξανά βασικό ρόλο, καθώς τα πρώτα νεαρά θύματα φέρουν όμοιο τατουάζ με το κεφάλι της Μέδουσας. Μέσα σε 8 επεισόδια θα δούμε παλιούς και νέους χαρακτήρες να μπλέκονται με όλους τους πιθανούς τρόπους σε αυτή την ιστορία. Όπως και στον 1ο κύκλο έτσι και σε αυτόν, οι ανατροπές θα διαδέχονται η μία την άλλη. Οι επιφανείς και οι περιθωριακοί ήρωες θα εναλλάσσονται σε ρόλους κυνηγών και κυνηγημένων. Το σπουδαίο με την σκηνοθετική ματιά του Τσαφούλια είναι πως μπροστά στον φακό του κανείς δεν φαίνεται εντελώς αθώος ή ένοχος. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό δεν μπορείς να καταδείξεις κανέναν με απόλυτη σιγουριά. Οι κοινωνικές θέσεις και οι ρόλοι ισοπεδώνονται ολοκληρωτικά καθιστώντας τους πάντες ίσους απέναντι στον νόμο. Και αυτή τη φορά, λοιπόν πληρωμένοι δολοφόνοι, “προαγωγοί”, αστυνομικοί και πρυτάνεις θα δεχτούν την ίδια ακριβώς αμφισβήτηση και μεταχείριση.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα ξαναδούμε τους Π. Δαδακαρίδη, Μ. Βακούση, Π. Λαγούτη και Β. Παπαδοπούλου

Μία πληθώρα ιδιαίτερα ταλαντούχων ηθοποιών με σημαντική και επιλεκτική πορεία θα ενταχθεί στο cast σε ρόλους-κλειδιά. Ξεχωρίζει ο Τάσος Νούσιας ως νέος Προϊστάμενος του Τμήματος και ο Γεράσιμος Γεννατάς ως παρανοϊκός ονόματι Γρύπας. Τα ρεαλιστικότατα special effects και το μακιγιάζ αναλαμβάνουν και πάλι οι διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, αδελφοί Αλαχούζοι και ο Γ. Αγελαδόπουλος. Το σενάριο υπογράφει ξανά ο Σωτήρης Τσαφούλιας και η  Κατερίνα Φιλιώτου σε σκηνοθεσία του πρώτου. Στο κανάλι της Cosmote TV στο YouTube υπάρχουν διαθέσιμα clips που συστήνουν τους ήρωες καθώς και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 11 Δεκεμβρίου στο κανάλι Cosmote Series Marathon HD με προβολές back2back από τις 18:00.

featured Image: Green Dragon Movies