Αν δεν έχεις κανονίσει κάποιο ταξίδι αυτόν τον καιρό, η Orasi Art ετοιμάζει στις 16/11 μία μοναδική εικαστική περιπλάνηση μέσα από την έκθεση της ΑΦΗς Collective με τίτλο ‘Estro – το ταξίδι του Οίστρου’, που δεν πρέπει να χάσεις! Πρόκειται για τη μεταφορά και συνέχεια της έκθεσης ‘Οίστρος – il viaggio dell’ Estro‘, η οποία έλαβε χώρα στην Μπολόνια της Ιταλίας τον Μάρτιο του 2016, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία!

oistros-theodora-1-custom

Η έκθεση αναπτύσσεται γύρω από τη λέξη Οίστρος και τις πολλές ετυμολογικές ερμηνείες της (έμπνευση, αλογόμυγα, θηλαστικό σε περίοδο ωορρηξίας), καθρεφτίζοντας τα γλωσσικά αντιδάνεια μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας εδώ και αιώνες. Στα εκθέματα περιλαμβάνονται εντυπωσιακές εικαστικές εγκαταστάσεις της ΑΦΗς Collective, μιας ομάδας οχτώ καλλιτεχνών οι οποίοι δουλεύουν μαζί από το 1979 με βάση την Ελλάδα.  Οι Judith Allen-Efstathiou, Inger Carlsson, Εύα Χειλαδάκη, Θεοδώρα Χωραφά, Κορίννα Κουτούζη, Μαρία Γρηγορίου, Δέσποινα Πανταζοπούλου και ο Γιάννης Παπαδόπουλος επιδιώκουν να καταργήσουν τα όρια μεταξύ καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, συνταιριάζοντας διαφορετικές τεχνικές και υφές. 

oistros-yiannis-1-custom

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην έκθεση προσδίδει ο χώρος διεξαγωγής της στην Κεραμεικού 28, στο Μεταξουργείο · πολυεπίπεδο, νεοκλασικό κτίριο με ψηλοτάβανα λαβυρινθώδη δωμάτια και φθαρμένους τοίχους που αναδύει μνήμες από το παρελθόν όπως εκείνες από το εκτυπωτικό εργαστήριο και το παλιό εργοστάσιο μεταξιού της περιοχής. Αυτές οι μνήμες έρχονται να συναντήσουν τις πρώτες ύλες και τις τεχνικές που εφαρμόζουν οι καλλιτέχνες της AFI Collective, όπως είναι τα υφάσματα, το μέταλλο, οι κυανοτυπίες και να ζωντανέψουν ξανά μέσα από τα έργα τους!

oistros-maria-custom

Έλα να εμπνευστείς και να εξερευνήσεις νοήματα και εικόνες στο κέντρο της Αθήνας!

fb: Orasi Art |instagram: orasi_art

Διάρκεια έκθεσης: 16/11-26/11, Opening: 16/11, 19:30 |Opening Hours: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 16:00 – 21:00, Πέμπτη 18:00-23:00, Σάββατο & Κυριακή 12:00 – 20:00

Κεραμεικού 28, Μεταξουργείο | Με ελεύθερη είσοδο

*Το κτίριο έχει προσέλθει στη δημιουργική διαχείριση της ομάδας Communitism, με σκοπό την ανάπτυξή του σε πολιτιστικό κέντρο αλληλεπίδρασης της τοπικής κοινωνίας με Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες.