Αρχικά, να συμφωνήσουμε όλοι πως είναι αρκετά δύσκολο να μιλά κάνεις για σειρές μυστηρίου και να προσπαθεί να μην κάνει το οποιοδήποτε spoiler. Έτσι, τα πράγματα που μπορούμε να αποκαλύψουμε και για το Equinox είναι περιορισμένα. Η νέα σκανδιναβική σειρά του Netflix ακολουθεί τα χνάρια του Dark, του Stranger Things, ενώ το The Guardian φρόντισε να προσθέσει και τον Κώδικα ΝταΒίντσι στην εξίσωση.

Η πλοκή του Equinox περιστρέφεται γύρω από την 30χρονη Astrid

H ιστορία διαδραματίζεται σε δύο χρονικά επίπεδα, το 1999 και το 2020 στην Κοπεγχάγη. Το 1999 η Astrid ήταν 9 χρονών όταν έμαθε ότι η αδερφή της μαζί με 20 ακόμη παιδιά εξαφανίστηκαν ανεξήγητα. Το 2020, η Astrid είναι πλέον δημοσιογράφος και συνεχίζει ακόμα να βασανίζεται από εφιάλτες και σχετικούς με το χαμό της αδερφής της. Έπειτα από ένα συγκεκριμένο τηλεφώνημα, η Astrid αποφασίζει να αρχίσει να ξαναψάχνει την υπόθεση εξαφάνισης, μόνο που αυτή τη φορά δε θα της αρέσουν καθόλου όσα ανακαλύψει. Ή τουλάχιστον δε θα είναι έτοιμη να τα αντιμετωπίσει.

Η σειρά μοιάζει με όσα θα περίμενε κανείς από ένα καλό σκανδιναβικό noir. Άλλωστε, όλοι ξέρουμε πως αυτές οι ιστορίες έχουν τα τελευταία χρόνια την τιμητική τους. Το Equinox, όμως, φροντίζει να προσθέσει και το μεταφυσικό στοιχείο, κάνοντας τη λύση του μυστηρίου ακόμη πιο ανέφικτη για τον θεατή.

Η σειρά βασίστηκε στο ομώνυμο podcast

Η δημιουργός πίσω από τη σειρά και το podcast είναι η Tea Lindeburg. Το podcast, μάλιστα, πριν μερικά χρόνια βρισκόταν για αρκετό καιρό στη #1 θέση των charts. Επομένως, δε θα μας κάνει εντύπωση αν τελικά συμβεί κάτι ανάλογο και με το Equinox στο Netflix. Όπως πολύ χαρακτηριστικά είχε πει και η Lindeburg:

Eίναι μία μοναδική ιστορία για τη διαφορά ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία και τη σχέση μεταξύ ελεύθερης βούλησης και μοίρας – όλα μέσα στο πλαίσιο μιας συνηθισμένης οικογένειας στη Δανία.

Όλα αυτά μπορούν να σημαίνουν μόνο ένα πράγμα. Το Equinox είναι η επόμενη σειρά 6 επεισοδίων που θα δεις σε ένα μόλις βράδυ.

Featured Image: Netflix