epixeirisiupnos

Η εποχή που τα λευκά προβατάκια αποκοίμιζαν τη μισή υφήλιο έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Τα αιμοβόρα θηρία των σκέψεών μας όπως το άγχος της δουλειάς, οι απλήρωτες τις υπερωρίες, το φλερτ που δε ξέρουμε που θα καταλήξει, το όριο της πιστωτικής που θα χτυπήσει σύντομα κόκκινο, αν θα αργήσουμε στο αυριανό ραντεβού, ακόμα και το τι στο καλό θα φάμε αύριο, απειλούν πλέον θανάσιμα τις ήρεμες ονειρικές βραδιές παρέα με το άλλο μας μισό ή έστω με το αγαπημένο μας λούτρινο αρκουδάκι.

Η επιχείρηση πέφτω στο κρεβάτι, κλείνω ματάκια και κάνω αγαπούλες με τον Μορφέα δεν είναι για πολλούς και η πιο εύκολη υπόθεση, μαζί με μένα που κατέστρωσα ολόκληρο σχέδιο στρατηγικών λες και ψάχνω το θησαυρό του Κοκκινογένη πειρατή. Μπορεί φυσικά να μην ανακάλυψα ακόμη το σεντούκι με τα χρυσά φλουριά, αλλά τα παρτάκια με τις κουβερτούλες μου μια χαρά τα κάνω.

Στρατηγική Νο1

Ας ξεκινήσουμε από τα απλά. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιείτε το μυαλουδάκι σας μόνο για να λύνετε μαθηματικούς γρίφους, να αναλύετε ο,τι κάνατε, ο,τι δεν κάνατε ή έπρεπε να κάνετε καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας. Πιστέψτε με δεν υπάρχει ταχύτερο μεταφορικό μέσο από τον εγκέφαλό μας, αν αναλογιστούμε ότι μπορεί να μας πάει παντού και όποτε θέλουμε σε χρόνο μηδέν. Κάντε ένα ζεστό μπανάκι και οργανώστε λοιπόν στοχαστικές διακοπές στο πι και φι με ένα μίνι ταξίδι σε ένα εξωτικό νησί. Φανταστείτε τον εαυτό σας να φλερτάρει με τις ηλιαχτίδες ενώ ταυτόχρονα θα χαλαρώνετε ακούγοντας τον παφλασμό των Κυμάτων. Το ελαφρύ αεράκι του ωκεανού σας νανουρίζει νωχελικά και σεις παραδίδεστε χωρίς αντίδραση σ’ ένα βαθύ λήθαργο. Σε ζήτημα μερικών λεπτών, αυτό θα γίνει και στην πραγματικότητα. Αν από την άλλη, η φαντασία σας κάνει τα σκέρτσα της και δεν είναι διατεθειμένη να σας προσφέρει δωρεάν διακοπές θα μπορούσατε να διαβάσετε ένα βιβλίο με ενδιαφέρουσα πλοκή. Η προσοχή σας θα στραφεί προς τα εκεί και σιγά σιγά θα χαλαρώσετε.

Στρατηγική Νο2

Τοποθετήστε σε απόσταση ασφαλείας οτιδήποτε προκαλεί ενοχλητικούς ήχους. Σίγουρα δεν και ο,τι καλύτερο να προσπαθείτε να κοιμηθείτε και ο λεπτοδείκτης του ρολογιού να χορεύει ταγκό με τα νεύρα σας. Αν χρειάζεται να ξυπνήσετε νωρίς μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε την αφύπνιση του κινητού σας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να το έχετε κολλημένο πάνω σας ή να το κοιτάτε κάθε πέντε λεπτά. Ρυθμίστε εσείς το στρατιωτικό σας εγερτήριο και γυρίστε την οθόνη ανάποδα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Σημειώστε επίσης, το φως μπορεί να γίνει τόσο ενοχλητικό όσο και ο ήχος γι’ αυτό βεβαιωθείτε ότι ο ύπνος σας δεν πρόκειται να διαταραχθεί από το φως της οθόνης των χιλιάδων ηλεκτρονικών σας gadgets.

Στρατηγική Νο3

Προσπαθήστε να μη φέρνετε στο κρεβάτι σας την ένταση της ημέρας. Τα τύπου απαντώ emails, μιλώ στο τηλέφωνο, δουλεύω το project μου, τρώω πατατάκια, παίζω τένις απαγορεύονται διαπαντώς από το χώρο της ανάπαυσης σας. Οι μοναδικές δραστηριότητες που επιτρέπονται στο υπνοδωμάτιο σας είναι ο ύπνος και τα ερωτικά παιχνιδάκια με τον σύντροφο σας.

Στρατηγική Νο4

Μην κάνετε τσιγκουνιές στο μαξιλάρι και στο στρώμα σας. Σημασία δεν έχει μόνο να κοιμηθείτε αλλά ταυτόχρονα να ξυπνήσετε το πρωί και να νοιώθετε ξεκούραστοι και όχι ότι σκαλίζατε τον κήπο όλο το βράδυ.

Στρατηγική Νο5

Αν το μισάωρο έχει περάσει και ύπνος “γιοκ” αλλάξτε δωμάτιο. Κάντε μια βόλτα στο σαλόνι δείτε λίγη τηλεόραση, λύστε κανένα Sudoku, χορέψτε μπαλέτο… Μετά από όλα αυτά θα πέσετε ξεροί, να με θυμηθείτε!

Υ.Γ. Αλήθεια, με τόσες συμβολές περί ύπνου νύσταξα εγώ…