Εάν είσαι της λέσχης των “petite girls”, η μόδα για εσένα ίσως να είναι δυσκολότερη μερικές φορές. Τα ρούχα που φέρουν την ένδειξη “petite”, συχνά έχουν μικρότερες διαστάσεις π.χ. στενότερους ώμους ή μικρότερο μήκος σε σχέση με τα άλλα και περιλαμβάνουν διαστάσεις από size 00 ως και size 16. Με τις περισσότερες εταιρίες, λοιπόν, να απευθύνονται σε ένα πιο μαζικό κοινό, ένα maxi φόρεμα, ένα flare jeans και ένα σακάκι χρειάζονται μια κάποια προσαρμογή, μερικά τεχνάσματα ώστε να αναδείξουν αυτό τον χαριτωμένο σωματότυπο, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση μερικών επιπλέον εκατοστών.

Ένα παράδειγμα petite σωματότυπου είναι και η ηθοποιός Emma Roberts, η οποία ακολουθώντας συγκεκριμένα tricks, καταφέρνει να θεωρείται style icon.

Cropped flare jeans

Επιλέγοντας croped flare jeans, καταφέρνει να δώσει ισορροπία στο σωματότυπό της, αλλά και να κερδίσει πόντους σε ύψος.

Maxi φορέματα με ανοιχτό ντεκολτέ ή πλάτη

Δεν φοβάται να επιλέξει μάξι φορέματα, φοβούμενη ότι ίσως “χαθεί” μέσα σε αυτά. Αντιθέτως, επιλέγει να τραβήξει την προσοχή με ανοίγματα είτε στο ντεκολτέ, είτε στην πλάτη, ξέροντας πώς να κρατάει ισορροπίες.

Preppy

Συνδυάζει τη mini φούστα με έντονα prints που αναδεικνύει τα πόδια της με ψηλά παπούτσια για να προσθέσει ύψος. Διαλέγει μια μπλούζα με κλειστό ντεκολτέ για να εξισοροπήσει το outfit.

Maxi φορέματα μέχρι τον αστράγαλο

Επιλέγει και πάλι maxi φόρεμα που σταματάει στο σωστό μήκος με super high πλατφόρμες.

Midi φορέματα ως το γόνατο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο κολακευτικό για τους petite σωματότυπους – και γενικά για όλους τους τύπους- από midi φορέματα και φούστες και αυτή της η εμφάνιση με το συγκεκριμένο στυλ σε ένα από τα πιο on trend χρώματα του καλοκαιριού αποτελεί την απόδειξη.

Naked φορέματα

Η διαφάνεια όταν είναι styled σωστά αποτελεί τον καλύτερό σου φίλο. Σε συνδυασμό με μία σχετικά μικρή αλλά εντυπωσιακή τσάντα αναβαθμίζει όλο το αποτέλεσμα.

Ruffles για όγκο

Φέρνει σωστά την προσοχή στους ώμους της για να κερδίσει σε ύψος, αφήνοντας τους ώμους ακάλυπτους και κρατώντας το υπόλοιπο σύνολο εξαιρετικά minimal. Δες ακόμα: Οι 8 fashion κανόνες που μάθαμε από τη Jennifer Aniston
all photos: whowhatwear