Η Elle Macpherson έχει το ψευδώνυμο “The Body” και όχι άδικα. Έχει υπέροχο σώμα και παρακάτω θα διαβάσεις τα μυστικά ομορφιάς της που τη βοηθούν να βάζει σε μια «παύση» στην γήρανση.

Από την αλκαλική δίαιτά, στην 80/20 προσέγγιση και τα συμπληρώματα διατροφής που παίρνει κάθε πρωί, μοιράστηκε στη Vogue τα μυστικά της που κάνουν θαύματα.

1. Κάνει γυμναστική 5 φορές την εβδομάδα

Ο τίτλος “The Body” της δόθηκε στα 1990s και η Elle Macpherson τον διατηρεί μέσω αυστηρού προγράμματος γυμναστικής. Προπονείται 5 φορές την εβδομάδα, συνήθως σε εξωτερικούς χώρους, κάνοντας διάφορα είδη γυμναστικής, όπως τρέξιμο, κολύμπι, yoga και boxing. Η συμβουλή της είναι φτιάξεις μια ρουτίνα και κάθε μέρα να κάνεις το είδος της γυμναστικής που σου αρέσει ανάλογα με το πώς νιώθεις.

2. Ακολουθεί αλκαλική δίαιτα

Η Elle Macpherson είναι vegan αυτή την περίοδο και ακολουθεί μια αλκαλική δίαιτα με οργανικά και εποχικά φαγητά, τρώγοντας μια ποικιλία από πράσινα λαχανικά. Επέλεξε αλκαλικά φαγητά που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, για να σε κρατήσουν όλη μέρα. Απόφυγε την υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης, ζάχαρης, επεξεργασμένων τροφίμων, κρέατος και αλκοόλ, που προσθέτουν βάρος και διάφορες παθήσεις, λόγω των τοξινών που περιέχουν. Η συνταγή της για το καλύτερο αλκαλικό smoothie περιλαμβάνει μπανάνα, νεκταρίνι, μια κουταλιά σκόνη πρωτεΐνης, δυο κουταλιές σκόνη αλκαλικών λαχανικών, σπανάκι και γάλα αμυγδάλου.

3. Συμπλήρωμα διατροφής

Η Elle Macpherson έχει δημιουργήσει το ‘The Super Elixir’ που περιλαμβάνει περισσότερα από 45 φυσικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων Κινέζικών βοτάνων, φρούτων και λαχανικών. Καταναλώνει το συμπλήρωμα 3 φορές την μέρα, συνήθως με νερό καρύδας, για να αντικαταστήσει την ισορροπία οξέων στον οργανισμό της, ενώ δίνει μια δόση ενέργειας και λάμψη στο δέρμα της.

4. 3 λίτρα νερό κάθε μέρα

Η Elle πίνει 3 λίτρα νερό καθημερινά. Αυτό δίνει πλήρη ενυδάτωση, υγιές δέρμα και υγιή μαλλιά, καθώς και ενέργεια όσο διώχνει τις τοξίνες από τον οργανισμό.

5. Η μέθοδος 80/20 

Η ιδέα είναι απλή: για μια υγιή ζωή, το 80% του χρόνου μας κάνουμε γυμναστική και διατροφή και ο υπόλοιπο 20% χαλαρώνουμε και περνάμε καλά. Ωστόσο δεν είναι κάτι που όλοι μπορούν να καταφέρουν, αλλά αυτό είναι ΟΚ! Κάθε ένας οργανισμός είναι διαφορετικός.

6. Απολέπιση

Το μυστικό της Elle Macpherson για λείο δέρμα; Κάνε απολέπιση στο πρόσωπό σου κάθε μέρα και δυο φορές την ημέρα στο σώμα σου με μια βούρτσα. Εκτός από την τόνωση της ροής του αίματος, η απολέπιση αφαιρεί το νεκρό δέρμα και καθαρίζει βαθιά. Μετά από αυτό, ενυδάτωσε το σώμα σου με λάδι καρύδας.

7. Διατηρεί μια καθημερινή ρουτίνα

Κάθε πρωί η Macpherson ξυπνάει στις 5. Μετά από 45 λεπτά γυμναστικής διαλογίζεται, για να ηρεμεί τον εαυτό της και να προετοιμαστεί για την ημέρα της. Για να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό της και να «ξυπνήσει» το σώμα της, πίνει ένα μεγάλο ποτήρι με ζεστό νερό, λεμόνι και μηλόξιδο.

featured image: elle.com